onsdag 20. desember 2006

Forskjellskirken

Vårt Land kan fortelle om enormt store forskjeller mellom kommunenes bevilgninger til kirken. I mange kommuner er kirken åpenbart en salderingspost i økonomien. Noen kommuner bruker bare ti prosent av det enkelte andre kommuner bruker på kirken. Her kan man virkelig snakke om A- og B-lag i kirken. Og her er det ikke valgte kirkelige organer det dreier seg om, men politiske organer som ofte er det første til å beskylde kirken for å drive forskjellsbehandling.

Oslo og Trondheim hører til de gjerrigste. Trondheim har gjort krav på å bli kirkehovedstad i Norge. Byens kirkelige historie knyttet til Nidarosdomen og Erkebispegården tilsier at det kunne vært naturlig. Men når byens kommunale myndigheter ikke viser større vilje og evne til å satse på kirken, er det liten grunn til å følge kravet.

Oslo er enda dårligere. Slik sett fortjener ingen av disse byene å smykke seg med tittelen ”kirkehovedstad”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bodø yter mye mer enn både Oslo og Trondheim, faktisk over dobbelt så mye pr innbygger som Oslo. Så hvorfor ikke gjøre Bodø til kirkehovedstad?
Hilsen Bodøpatriot

Oddbjørn sa...

Du har et poeng der! Bodø er en flott by og har også vært vertsby for Kirkemøtet. Jeg tror nok likevel ikke at forslaget ditt er særlig realistisk.