mandag 30. juli 2007

Ufyselig

Charlotte B. Finnesand er navnet på en listekandidat for Frp ved kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Her er hva en person som søker politisk makt i Norge i år 2007 kan få seg til å skrive i et innlegg i Stavanger Aftenblad sist lørdag: «Behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på.» - ”Jeg kan ikke se nødvendigheten av med viten og vilje å sette barn til verden som vi vet med sikkerhet vil komme til å koste samfunnet enorme summer i pleie, omsorg og utstyr.”

Frp’s ledere både lokalt og sentralt står nå i kø for å ta avstand fra utspillet fra sin partikollega. Det er bra. Men Frp bør kanskje gå litt i seg selv og spørre hva som er galt i partiet når en tillitsvalgt kan ha slike ufyselige holdninger som her kommer til uttrykk.

Selv prøver kandidaten å legge seg flat. Troverdigheten blir imidlertid noe spinkel når hun forsøker å bortforklare ved å antyde at hun bare ønsket å slå et slag for kvinners rett til selvbestemt abort. Hun prøver seg også på en velkjent Carl I. Hagen-teknikk når hun søker offerrollen ved å sette fram påstander om at hun blir hetset i mediene for sine uttalelser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Karita Bekkemellem sier hun ville tatt abort om hun ble gravid i voksen alder og fosteret hadde en kromosomfeil.

http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article823156.ece


-Hva om hun i stedet hadde innledet svaret sitt med noe sånt som at siden Norge har så lite støtte for familier og mennesker med kromosomfeil, så ville det det være for vanskelig!

-Vi har altså minst et regjeringsmedlem med samme syn på saken som frp-politikeren. 8 av 10 velger faktisk abort hvis fosteret har down syndrom.

Slike signaleffekter burde en statsråd være besvisst på.

http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=11600

Eller er vi ved kjernen når det antydes at barn med handicap er en "belastning for samfunnet", og at siden en kan eliminere slike allerede i mors liv er de som deretter blir fødd et "unødig belastning"?