tirsdag 10. mars 2009

Var saken så enkel?

En kvinne fra Alta ble dømt til 30 dagers fengsel fordi hun fikk for mye utbetalt i ledighetstrygd. Ifølge Dagbladet slo tingretten fast at kvinnen ikke hadde til hensikt å svindle NAV. Da feilen ble oppdaget, betalte hun tilbake pengene, 55.000 kroner. Likevel ble hun dømt til 30 dagers betinget fengsel for grovt uaktsomt bedrageri, skriver avisen. Kvinnen selv hevder at hun sa i fra om feilen.

Her er det noe som ikke stemmer. Jeg skulle gjerne ha sett denne dommen. Hvis saken virkelig er så enkel som Dagbladet framstiller den, må det enten være noe feil med loven eller med domstolens praktisering av lovreglene. Som Olav Gunnar Ballo riktig påpeker, det finnes ingen rimelighet i at man skal straffes når man selv gjør oppmerksom på et feilaktig forhold og forholder seg etter de svar man får når man spør rette instans om veiledning. Det må gjelde enten man er en alenemor i Alta eller man heter Kjell Magne Bondevik.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har også savnet ytterlige opplysninger som vil rettferdiggjøre dommen. For slik det ser ut nå, er det ingen logikk i det hele tatt. Dårlig journalistikk eller useriøs domstol?

Anonym sa...

Vi lever jo i Norge!

Klart at denne damen er kriminell. Retten har jo dømt.

Det sier seg selv at en eller to tidligere statsministere ikke kan tiltales for så pass milde forseelser. Man skal jo tross alt dømmes av likemenn!

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg er dypt fascinert av hvordan slike historier brukes til å legitimere at Bondevik & co bør dømmes. Om noe, er de argumenter for at NAVs og rettens praksis bør endres.

Å legitimere urimeligheter med urimeligheter er ... urimelig.

Anonym sa...

Jeg er ganske sikker på, at om det ikke hadde blitt oppdaget av Riksrevisjonen at Bondevik og resten av disse politikkerjævlene hadde fått for mye i pensjon, hadde dem neppe sagt i fra at de hadde fått for mye eller betalt tilbake.

SEND BONDEVIK I FENGSEL

LIKHET FOR LOVEN!!

Anonym sa...

Siste "taler" glemmer at Bondevik selv spurte om pensjonen han hadde fått var korrekt, lenge før saken kom i media.

Han betalte også tilbake det han hadde fått for mye, lenge før saken kom i media.

Etter at saken kom i media har han ikke blitt bedt om å betale noe tilbake, og han er meg bekjent heller ikke beskyldt for å ha mottat for mye penger.

Anonym sa...

Det kritikkverdige er ikke at Bondevik fikk utbetalt for mye, eller at Åslaug Haga leide ut stabburet sitt.

Det kritikkverdige er et begge har aktivt og målbevisst arbeidet for å gjøre lovverket så urimelig, urettferdig og uoversiktlig at ikke engang dem selv, som har laget uvesenet, klarer å holde oversikt over hva som er lov eller hva som er ulov.
(..., ikke med ulov øydas )

I dette er de skyldige, og det finnes ingen formidlende omstendigheter. Det er dette, det å ødelegge landet med ulover, de bør fordømmes for.