mandag 16. mars 2009

Så vi samme kampen?

Det er lov å være skuffet, og det har sannelig Martin Andresen grunn til etter at Vålerenga ble utspilt av Rosenborg i går kveld. Men en viss selverkjennelse bør en kunne vente av en manager, selv i nederlagets stund. Etter kampen sier Martin Andresen at de ikke var 3-0 dårligere enn Rosenborg. Vålerenga var uheldige som fikk mål mot seg rett før pause, sier han, og Trond Olsen var heldig med det Martin Andresen kaller et ”vådeskudd”. Jeg må spørre, så vi samme kampen? 3-0 var så avgjort ikke for mye. Snarere tvert imot. Rosenborg hadde et tosifret antall målsjanser. Vålerenga ingen. Et nytt tap i neste kamp mot Aalesund og eksperimentet med Martin Andresen som spillende manager er antagelig over. De som trodde på eksperimentet, bør gå i seg selv.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Og Steffen Iversen brant ei straffe. Det nevnte'n ikke. Vålerenga ble rundspilt og skal være glad for at det ikke ble mer. Tror det blir moro med RBK i år.
For en nøytral fotballgærning var dette manna fra himmelen.
Ellers var det artig å se at så mange nye, unge spillere markerte seg i åpningen. Det lover godt.

Anonym sa...

Hvem er det som gidder å høre på Andresen da? Gir han et par kamper til, så er det på huet å rævva ut som trener. Mer arrogant å ekkel fyr skal man lete lenge etter!

Anonym sa...

Martin er en utrolig dårlig taper.. Og han er skikkelig sur, sur, sur!!!!
Heia Tromsø!! ;)

Anonym sa...

Jeg synes litt synd på Martin jeg. Han har helt rett i at første omgang viste mye bra fra Vålerengas side. Flere av spillerne hadde sikkert knytt skoene selv, drakta satt riktig vei og flere traff ballen på første forsøk. Dette er det viktig å bygge videre på til neste kamp. Ikke gi deg Martin, vis samme vilje utenfor som på banen med gnistrende taklinger både på ball og mann, et kroppsspråk som kan få hulken til å krympe seg, når noen sleiver en anelse med ei pasning. Det er slik en bygger et LAG. Lykke til videre på vegen mot Addecco....

Anonym sa...

Et idrettsmiljø er ikke annerledes enn en vanlig arbeidsplass, hvor man konkurrerer med kolleger om best rangering/resultater. Men man konkurrerer selvsagt aldri med sin egen sjef. Det vil være en horribel situasjon som krever at man legger bort all respekt for sjefen sin, og prøver å overgå ham. Slik kan man jo ikke ha det. En prestasjonsgruppe uten en leder med respekt er sjanseløs. Pussig at Enga har valgt en slik ledermodell. Det vitner om et dårlig arbeid i styret.

Anonym sa...

Enig med Lasse: Det er noe som skurrer høyt når et medlem av en prestasjonsgruppe i en konkurranseidrett skal lede gruppen.

Manageren har en særstilling i å ta ut spillere; vrake spillere; kritisere/veilede (!) spillere; karakterisere samarbeidet/samhandlingen mellom spillerne; håndtere konflikter - både etablerte og potensielle - osv.

Selvsagt *kan* man være en del av gruppen, men det er neppe klokt..

Når Andresen i tillegg aspirerer til landslagsspill funker opplegget desto dårligere.

At det ble surr i Brann fordi Andresen helst ville coache laget i stedet for Mjelde, betyr ikke at løsningen er å sette Andresen inn som spillende manager i et annet lag.. ;-)

Forøvrig kan (og skal) man ha 100% respekt for dem man konkurrerer mot, enten det er medspillere eller motspillere. Men ja, en fotballmananager har en mange oppgaver som ikke er forenelig med å være en del av det spillende laget.

Anonym sa...

Olsen har putta rimelig mange slike "vådeskudd" for Bodø-Glimt.