tirsdag 24. mars 2009

Hyggelig for Stoltenberg

Over 44 prosent av velgerne ønsker å gi de rødgrønne ny regjeringstillit, viser en ny meningsmåling fra Sentio. Dette er en økning fra vel 38,6 prosent i en tilsvarende måling i desember i fjor. Vel 41 prosent sier de ville foretrekke en borgerlig regjering. Dette er en tilbakegang fra desember, da hele 48,4 prosent ønsket seg en borgerlig regjering.

Resultatet må være hyggelig lesning for Stoltenberg og hans regjeringspartnere. Men det er lenge igjen til valget og mye kan skje. En svakhet ved målingen er at det ”borgerlige” alternativet ikke er nærmere spesifisert. Valgforsker Hanne Marthe Narud peker også på at vet-ikke gruppen er forholdsvis stor, og at gjerdesitterne kan bli avgjørende for hvilken av blokkene som går av med seieren.

Jeg merker meg også at målingen er utført på oppdrag av Arbeiderpartiet. Uten at jeg skal insinuere at Sentio lar dette påvirke metodene, er det likevel et faktum at vi er en del som ville ha større tiltro til politiske meningsmålinger som blir utført på oppdrag fra mer uavhengige instanser enn de politiske partiene selv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sjekk "Hva mener du" i VG i dag:

Blågrønn: 65 %
Rødgrønn: 35 %

Som man roper i skogen får man svar?