tirsdag 3. mars 2009

En interessant politisk konstellasjon

I forrige uke gikk Frp fram hele 6,3 prosent på en måling gjort for Vårt Land. I en måling TNS Gallup har laget for TV 2 går partiet fram 1,7 prosent til 24,7 prosent. Det er den høyeste målingen partiet har hatt på TNS Gallups målinger for TV 2 siden oktober. Med en oppslutning på 35,5 prosent har Ap gått tilbake 0,2 prosentpoeng siden februar.

Tidligere statsråd og leder for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse Karita Bekkemellem mener kvinnebevegelsen er naiv om kvinneundertrykking blant muslimer, og hun er lei av at politikernes svar hele tiden er dialog og toleranse. Også mannlige politikere får sitt pass påskrevet av den tidligere statsråden, spesielt stortingspresident Jagland som ifølge Bekkemellem bare snakker om at svaret er humanisme, dialog og toleranse.

Siv Jensen og Karita Bekkemellem - en interessant politisk konstellasjon.

Og hijabdebatten går videre. I et intervju i Vårt Land sier Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger at muslimske kvinner forteller henne at de får juling hvis de ikke går med hijab. Hun etterlyser noen som kan forsvare muslimske jenter som vil kaste hijaben, men som ikke tør av frykt for å bli truet og angrepet. Fleischer kritiserer de hun kaller stolte velutdannede kvinnene som står fram med hijaben og som vet at medsøstre blir tvunget, men ikke snakker om det. Jeg er enig med Fleischer i at det bør være en del av deres kvinnefrigjøring å støtte dem.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg venter bare på Karitas pressekonferanse der hun melder overgang til Fremskrittspartiet. Hun tror tydeligvis at konfrontasjon og tvang skal få slutt på tusenårige tradisjoner. Jeg tror fremdeles på dialog

Unknown sa...

Karita Bekkemellem har aldri bidratt med noe konstruktivt i norsk politikk. Den eneste grunnen til at hun nådde maktens høyder var vel at Stoltenberg trengte lojale støttespillere til å utmanøvrere Jagland.

Det er forsåvidt interessant å merke seg at Jagland, og ikke Stoltenberg, er den som evner å se hvor grensene for dialog går. Jfr. Durban II og Senterpartiets forsøk på å gjenopplive blasfemiparagrafen.

Anonym sa...

Har alltid likt Karita og håper en slik klok og oppegående kvinne faktisk melder overgang til FRP.

Det tjener hele Norge på!