fredag 27. mars 2009

”Lynende klart”?

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier i sin åpningstale på Sps landsmøte at Sp kan ikke akseptere åpning av Lofoten og Vesterålen for oljeboring i neste periode. Det går en grense, og den grensa går ved Lofoten og Vesterålen, sier Navarsete.

Vel, hva ”grensa” egentlig betyr, står tilbake å se. I likhet med Kristin Halvorsen våger hun i hvert fall ikke å gjøre spørsmålet avgjørende for regjeringssamarbeid med Ap, som etter alt å dømme meget gjerne vil sette i gang med oljeutvinning i nord. Sp og SVs standpunkter er altså ikke så ”lynende klare” som enkelte i pressen vil ha det til.

Hvis et nei til oljeutvinning i nord en så viktig miljøsak som Navarsete og Halvorsen sier, burde de gjøre det ”lynende klart” at de ikke kommer til å delta i en regjering som setter i gang med oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen. Men Sp våger ikke å ta et prinsipielt standpunkt. De holder åpent at det kan bli oljeutvinning etter kommende fire-årsperiode. Slik skaper Sp usikkerhet om sitt standpunkt.
Oppdatering: Navarsete likte dårlig at "kronprins" Ola Borten Moe skrev det mange - også i Sp - mener om SVs intolerante politikk. Først beklaget hun at Borten Moe kritiserte SV, så leste hun kronikken, og syntes det var lite å beklage. Det hun egentlig ikke likte, var vel at Borten Moe stjal oppmerksomhet fra henne selv.

Ingen kommentarer: