søndag 1. mars 2009

Det er bare sånn det er

Noen ganger er en veldig glad for at en tok feil. Jeg tippet at noen av utlendingene ville kjøre så steinhardt gjennom hele femmila at Petter Northug ikke ville klare å henge med. Der tok jeg feil. Jeg trodde Tobias Anger skulle vinne. Han måtte nøye seg med bronse. For når Northug henger med til slutt, er det bare et spørsmål om hvem som skal ta sølvet og bronsen. ”Det e´ berre sånn det e”, for å bruke Northugs eget språk.

Norge hadde med to mann. Gjerdalen gjorde et utrolig godt løp. Selv med stavbrekk klarte han å kjempe seg fram til teten like før mål, og Northug og Gjerdalen gjorde en lagjobb vi aldri har sett tidligere av norske løpere. Northug gjorde rett når han ga Gjerdalen stor takk for denne seieren.

Oppdatering: Enkelte svenske journalister synes ikke femmila var morsom. Det går det an å forstå. Beste svenske ble nr 30. Men hvis Södergren finner femmila i Kollen, blir det sikkert morsomt igjen også for svenskene.

8 kommentarer:

svein sa...

Det var helt rått!! Jeg begynner å få ned pulsen igjen nå, etter kaffe og debriefing.

Bjørn Are sa...

Fantastisk - fellesstart er blitt et strategispill av de sjeldne!

Anonym sa...

Fellesstart på ski handler ikke om hvem som er best skiløper , men hvilket land som er heldigst(og mest ufin ??) med taktikk og hvilken løper de bestemmer seg som skal vinne.
Langrenn skal vel være en individuell sport.???

Bjørn Are sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Are sa...

Langrenn handler som alle andre idretter om å kåre en vinner. I en slik sammenheng er smørestrategi, skivalg, feltstrategi (husk at det også er "felt" med inngåtte løpere i intervallstart, og noen går bevisst inn i ryggen på en foran som f.eks. er slow starter, men som man vet holder høy fart mot slutten, eller venter på lynløperen som kommer bak for å bli dratt inn til bronse) og "lureløp" viktige elementer.

Langrenn har aldri vært en ren individuell sport, og om den hadde vært det, står det ikke noe i regelboka om at dette skal gjelde til evig tid.

Anonym sa...

Dette var en studie i usportslig opptreden. De to norske deltakerne samarbeidet om å sperre for de andre deltakerne. I denne sammenhengen er jeg flau over å være norsk.

Anonym sa...

Deilig vettu, men hvem gidder å skrive om svensker. De er tapere, dårlige også.

Anonym sa...

Jo, sånn er det!

Petter N var absolut bäst i söndags, no doubt.

Men visst är det större tjusning med intervallstart.
Det finns en löpare som leder stort vid 40 km för att sedan gå in i väggen och en annan som disponerat kraferna bättre går förbi.

Det är just detta som man saknar den ensammes kamp med sig själv.

Sen det är helt rätt det kan bli "tåg" men att hamna i ett sånt leder nästan aldrig till guld. Närmast var väl Niklas Jonsson I OL 1998 Nagano som blev ikappåkt av B. Daehlie då björn helt tog slut sista 5 km, otroligt spännande lopp, och även då rätt man som segrare.