fredag 27. mars 2009

Venstre lever farlig

Venstre får bare 3,7 prosent oppslutning på en politisk meningsmåling som er gjort for avisen Vårt Land. Det er en nedgang på 2,2 prosent i forhold til tilsvarende måling i februar. Venstre ser ut til å tape først og fremst til KrF, som har en framgang på 2,1 prosent til 7,3 prosent. Endringene er større enn feilmarginen. Resultatet avspeiler dermed antagelig reelle endringer i velgermassen.

Venstre lever med andre ord farlig. Hvis dette hadde vært resultatet ved stortingsvalget, ville Venstre ha kommet tilbake med bare to mandater. Men arrogante ønsker fra selvgode Ap-folk om at vi kanskje kan bli kvitt Venstre på Stortinget, blir neppe oppfylt. Jeg kan ikke tenke meg at oppslutningen på valgdagen blir så liten at det tradisjonsrike partiet blir så redusert. I hvert fall håper jeg ikke det. NTBs gjennomsnittsberegning av ni landsdekkende meningsmålinger for mars gir Venstre en oppslutning på 5 prosent.

Personlig kunne jeg ønske andre standpunkter fra Venstre i en del verdispørsmål. Men jeg mener likevel vi trenger Venstre i stortingspolitikken. Det sitter mange Ap-representanter på Stortinget som har atskillig mindre der å gjøre enn de fleste av Venstres representanter. Ap hevder å representere arbeiderne. Ap burde derfor gå litt stillere i dørene når faktum er at partiet langt på vei har mistet en stor del av nettopp de såkalte arbeidervelgerne, noe som ifølge Siv Jensen skyldes at Ap er elitistisk og høyt hevet over folket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvorfor ligger Venstre så lavt i terrenget?
På samme måte som med Høyre, så har de ikke ledere som har noe å komme med.
De er feige og sitter på sidelinjen uten å ta noe standpunkt som noen gidder å tro på eller bry seg om, stort sett.
En politiker uttalte for en tid siden: "Ja men vi er jo her for å bestemme!".
Dumme meg. Jeg trodde at demokrati betyr noe slikt som at det er folket som skal bestemme. Mens politikere skal administrere. Dette er i høy grad symptomatisk for den non-chalante holdningen de fleste poitikere har: så fort de har fått seg et lite gjøkerede i maktens korridorer så kan de leve et helt lukrativt liv med en "anstendig" karriere med svært gode lønnsbetingelser. De vil jo ikke risikere å miste det, ved f.eks. å si noe som får folk til å tenke.
Det er en uggen muggen lukt i de korridorene, for de gir sine egne spesialavtaler og -fortrinn.
Ingen ved sine fulle fem ville stole på sånne folk.
Det er en fundamental systemsvikt.
Derfor er bl.a. Vensrte og Høyre blitt uesentlige.
Diagnose: Innavl.
Terapi: blodoverføring og total omlegging av kosthold og vaner,
Prognose: Fatal fordi: Intet vil bli gjordt, folket vil fortsatt bli kneblet, svindlet, og holdt utenfor. Dette skjer ofte via medløpere, som Dagbladet, som ikke tillater andre synspunkter enn de Dagbladet synes at folk bør høre eller vite om.