lørdag 5. september 2009

Game over

Etter 4-0 over Skottland var optimismen stor. Landslaget ga oss endelig en stor opplevelse og skapte et aldri så lite håp om VM-sluttspill. Men egentlig ble vi vel litt lurt. Skottland kunne ikke stille med sitt beste lag, og dessuten måtte de spille med bare ti mann det meste av kampen. Skottland slo Makedonia 2-0, og med bare 1-1 mot Island er det game over for Norge når det gjelder muligheten for VM-sluttspill i Sør-Afrika. Uavgjort på bortebane er egentlig ikke noe dårlig resultat i internasjonal fotball. Men hvis vi skulle hatt noe i et VM-sluttspill å gjøre, skal et lag som Island slås. Faktisk var Norge heldig som klarte uavgjort, selv om Carew skulle hatt straffe. Sagaøyas gutter var atskillig nærmere seier enn Norge og hadde fortjent å vinne kampen. Dette var en like trist og flau kveld for det norske landslaget i herrefotball som Skottland-kampen var hyggelig. Og det sier ikke så lite.

Med en så dårlig VM-kvalifisering av herrelandslaget kan det være grunn til å minne om at vi faktisk har et fotballandslag som hevder seg meget godt. Det norske kvinnelandslaget i fotball overgikk seg selv og slo ut storfavoritten i kvartfinalen i EM-sluttspillet i Finland og er klar for semifinale mot Tyskland. Kanskje har gutta noe å lære av jentene når det gjelder innstilling?

Les også:
Ville ikke spilt på et slikt lag
Ingenting i VM å gjøre
VM-håpet i praksis ute
Island-kampene ødela
Et bittelite håp?
Drillo avviser Gudjohnsen-kritikk: DB, VG

10 kommentarer:

Anonym sa...

Synes du alt håp er ute? =(

Norge har fortsatt en sjanse altså, ikke så veldig stor, men ikke så urealistisk heller faktisk.

Ikke akkurat første gangen journalister regner litt for fort i matematikken sin ;)

Gruppe C kan ende med en toer med kun 9 poeng...

Anonym sa...

carew ble IKKE snytt for straffe. Han holdt minst like mye selv. En ren duell.

JanO sa...

Greit nok, uavgjort borte i internasjonal fotball er et hederlig resultat. Men uavgjort mot Island vil aldri være et hederlig resultat. Jeg har vært I Reykjavik mange ganger, og Island har et møkkalag. Og det samme kan vi desverre si om Norge. Vi har et lag fullt av oppskrytte fotballspillere.

Anonym sa...

Island har et godt lag, sammenlignet med antall innbyggere. Man kan sammenligne det i forhold til innbyggertall med land som San Marino, og Island er mye, mye bedre enn dem. Men grunnen til at de har blitt så gode, i forhold til antall innbyggere er det bare å ta en liten tur til Reykjavik for å se.
Det har ikke noe med det harde klimaet, men alle de store og utrolig fine fotballbanene. Det flommer over av dem i og rundt Reykjavik! Norge kommer aldri til å ha bli en god fotballnasjon, hvis de ikke satser enda mer på talentutvikling og baner!

Men man kan vel nesten bare takke den sosialismen som er i Norge, hvor alle skal bli behandlet likt. Syns det er bare tull at alle skal få spille like mye frem til de blir 13. Alle andre land satser på spillerne fra de er 9-10 år gamle, og derfor ligger Norge milevis bak de andre nasjonene (sammen med dårlige og lite baner, selvfølgelig!).

Selv er jeg ganske skuffet over at Norge bare klarte 1-1 mot Island, men man må bare innse at Norge er ikke bedre. Men så er jeg fornøyd med at en i familien min scorte mot Norge. Dessverre så gjorde det at Norge er ute av VM-kampen =(

Anonym sa...

Jeg skjønner ikke hvorfor gamsten og carew fortsatt får sjansen hver bidige kamp... De utgjør halvparten av den "offansive" kraften til Norge men utgir like stor trussel foran notstanderens mål som jeg gjør mens jeg sitter i sofa'n i stua. Er det virkelig bare jeg som ser dette? At begge to spiller i premier league er et under for meg.

Anonym sa...

Jeg skjønner ikke hvorfor gamsten og carew fortsatt får sjansen hver bidige kamp... De utgjør halvparten av den "offansive" kraften til Norge men utgir like stor trussel foran notstanderens mål som jeg gjør mens jeg sitter i sofa'n i stua. Er det virkelig bare jeg som ser dette? At begge to spiller i premier league er et under for meg.

Dantee sa...

Som ikke Norsk har jeg kanskje en litt annen vinkel at se dette på. Er da ikke fotballen ment som underholdning, vår tids "brød og sirkus"?
Nå er det tid for det gamle uttrukket "samling i bånn" og der skulle forbunnet svelge litt av stoltheten og begynne at se hva andre små nasjoner gør.
Man kunne tenke seg en "Ajax plan" hvor NFF brukte noen av sine midler på at skolere ALLE trenere fra de aller minste og så jobbe seg opp til senior nivå innen en ramme på 15 år.
Lage ett fundament for alle, hvordan trene, hvilken spillestil ønsker vi her i landet??
Nå sender vi jo talenter ut for at blive skolert i alle europas spillestiler, og den mix skal Drillo så få til at fungere som et lag, det er en utakknemlig oppgave.

Anonym sa...

Enig med personen over her, har også alltid trod jeg var alene om å få Carew ut av landslaget.
Gamsten har jeg litt mer sansen for men hva gjør Carew der?

Han header feil sted gang på gang, i går mot Island så legger han seg ned istedenfor å fullføre, hadde han fullført hadde vi sikkert fått 2 straffer, men en som detter flat rett ned lukter det skuespill av, han skulle ha prøvd å stå.

Ut med Carew eller sett inn 2 spisser til å spille sammen med han, vi har ikke bruk for 1 spiss som kan heade til andre når det ikke er noen andre der.

Kristiane sa...

Har også vært ute etter å få Carew ut lenge! Norge trenger flere spisser som scorer mål. Carew ser god ut, og har en bra CV. men det er jo en grunn til at han har vært i mange klubber, og jeg ser ikke på det som positivt i det hele tatt. Jeg synes de norske landslags gutta er hovne og høy på pæra! Oppskrytte er de hvertfall!
Ut med gutta, inn med jentene!

Nils sa...

John Carew burde absolutt vekk fra landslaget. Inn med Moldskred og Huseklepp på topp. Få også ut Hoseth fra midtbanen. Han har et og annet fint touch, men som regel roter han det bare til. Inn med en som er rolig og spiller veldig bra fotball; Ruben Yttergård Jensen.

Det er også en annen grunn enn inkompetanse til at midtbanen til Norge ikke var med i kampen i går. Hver gang en av forsvarerne hadde ballen, valgte de å slå langt på en udugelig Carew. Drillo må få inn i hodene på spillerne at de må prøve å spille langs bakken. Da involverer man flere spillere og det blir MYE morsommere å se på.