tirsdag 28. juli 2009

Trist historie

Fryktelig trist å lese historien om den tidligere friidrettsutøveren Khalid Skahs behandling av sin tidligere kone og deres to barn. Ifølge avisene skal han ha kidnappet barna og holdt dem som gisler i sitt eget hjem i hovedstaden Rabat i Marokko i nesten to år. VG skriver at han dessuten er tiltalt i Norge for grove trusler og vold mot ekskona og de to barna. Det er en fryktelig historie hans ekskone forteller.

Mange vil huske Khalid Skah fra den tiden han bodde i Norge og løp for BUL. Marokkaneren ble verdensmester i terrengløp to ganger, tok VM-medalje på 10 000 meter, og toppet karrieren med OL-gull på 10 000 i Barcelona i 1992 i en dramatisk finish mot en kenyaner der Skah ble beskyldt for å ha dratt fordel av at en tredje løper, en marokkaner som ble tatt igjen med en runde, hindret kenyaneren slik at Skah vant. Skah ble først diskvalifisert, men diskvalifikasjonen ble senere gjort om slik at Skah fikk beholde gullet.

Selv om Skah løp internasjonalt for Marokko, oppfattet mange ham som halvt nordmann, og tok del i gleden over OL-gullet. Han imponerte det friidrettsinteresserte publikum mange ganger med sine spurtegenskaper. Foreløpig har vi bare hørt den ene siden av historien, og så langt er Skah ikke dømt for noe som helst. Men etter det jeg forstår, synes det klart at han i forhold til sine barn og sin ekskone har handlet på en måte som ikke kan forsvares og som ifølge avisene er ulovlig. Det er trist at hans ettermæle i Norge skal bli ødelagt på denne måten.

Oppdatering: Den norske ambassadøren i Marokko sier til Dagbladet at både han selv og flere av hans kolleger ved ambassaden er blitt drapstruet av Skah. Han er nå kalt inn på teppet til marokkansk UD etter at barna søkte tilflukt i ambassadørens residens. - Og onsdag meldes det at Skah skal være innlagt på sykehus med nerveproblemer.
Se også:
Oslopolitiet får ikke utlevert Khalid Skah.
Khalid Skah saksøker norsk ambassadør.

32 kommentarer:

Irene sa...

Skjønner virkelig ikke siste kommentaren din om at det er trist med hans ettermæle her i Norge.

Hva i all verden er det for noe i forhold til hva hans barn og ekskone har vært igjennom?

Oddbjørn Evenshaug sa...

Irene: Jeg mener ikke på noen måte å bagatellisere det hans ekskone og barn har vært igjennom. Tvert imot. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Hans ettermæle som idrettsmann vil uvilkårlig bli preget av det han har gjort mot sin ekskone og barna, selv om idrettskarrieren ikke har noe med disse handlingene å gjøre.

Anonym sa...

Å rote seg borti utlendinger kan skape problemer for den det gjelder, langt utenfor landets grenser. Faren har vel også krav på å ha barna, tenk å lage en så stor sak av dette.

Anonym sa...

Vi har jo bare morens versjon.
Hva med moren, som tar barna med på en flukt over gjerder med glassskår, villhunder og ut på havet i en seilbåt.

En kvinne som går til angrep på shas hus. Innsparkede dør!
Hvis Skah hadde sparket inn døren hjemme hos Anne Cecilie Hopstock, da hadde han vel blitt kastet på glattcelle!

Kan heller ikke se at det er norske myndigheters ansvar å bruke masse penger på disse sakene.

Gifter du deg med en fremmedkulturell så må man regne med en hvis risiko, at slik uenighet oppstår, om hvor barna skal oppdras.

Anonym sa...

Definisjon av kidnappe i Online Dictionary
verb trans. kidnappe ( v1) ['kidnɑpə] bortføre person(er) og sette krav for løslatelse.
Jeg ser ikke noen grunn til bruk av ordet kidnappe i denne saken. Hvilken rettinnsats har gitt moren omsorg til barna?
Moren sier :..Khalid og hans nye kone — som han har giftet seg med mens han fortsatt formelt er gift med meg ..!!! Hun er jo forsatt gift med ham. Hvem har da (les definisjonen)kidnappet barna, Moren eller faren??
I slutten av artikkelen står :I marokkanske aviser har Khalid Skah stått fram og hevdet at hans norske kone — Anne Cecilie Hopstock — og norske myndigheter har kidnappet barna hans.
Det marokkanske aviser hevder i motsetning til Dagbladet er folkerettslig helt korrekt. Hvorfor setter vi Norges omdømme på spill med slike saker ??For selge aviser eller høste sympati?

Karl Bonade sa...

Til anonym: Les aviser, og sett deg inn i saken, fremfor å bruke tid på oppslag i ordbøker. Barna er norske statsborgere. Mor er tilkjent foreldreretten av norsk rettsinnstans. Barna ble holdt tilbake i Marokko mot sin vilje. Barna har forsøkt å rømme fra en voldelig far en rekke ganger. Far har rettet drapstrusler mot ambassade, advokat, mor, og andre som har engasjert seg for å få barna hjem til Norge. Selv Utenriksministeren har engasjert seg i saken, hvilket er oppsiktsvekkende, og tyder på at denne saken er svært alvorlig.

Anonym sa...

Saken dreier seg om farens ønske om å la barna sine vokse opp i Marokko fremfor flotte og rike Norge. Moren og barna liker det dårlig og alt ender til helvete...

Ja, trist å høre. Veldig viktig å huske på at dette er hennes versjon av historien. I marokkanske medier snakkes det kun om norske myndigheter som har bortført barna til Skah...

Vi ønsker dem lykke til! ;-)

Anonym sa...

Det skal bli veldig interessant å høre hva dere selv sier dere som er negative til morens versjon, den dagen dere selv eller noen dere kjenner havner i samme situasjon. Nei, flerkulturelle ekteskap er jeg, og har alltid vært negativ til. Selv er jeg mørkhudet, og vokst opp i Norge hos norske foreldre.

Anonym sa...

en slik sak har alltid 3 sider, hennes,hans og sannheten.veldig trist for barna som opplevde dette.vi får vel heller aldri vite helt nøyaktig hva som egentlig ligger til grunn.

Littlemissy sa...

Noe så tåpelig, påstå at dette er ens egen feil om man "roter seg borti utlendiger". Bitch, please. Som om "utlendinger" er en spesiell rase, som elsker å lage trøbbel for kone og barn?

Anonym sa...

Utlendinger er en spesiell rase som elsker å lage trøbbel for kone og barn. Spesielt godt liker de vold mot kone og barn, og mot alle som ikke mener det samme.
Til høsten blir det frp! Ut skal dere, hele gjengen. På tide å starte opprydningsarbeidet

Anonym sa...

Til karl Bonade
1-Jeg leser aviser ellers hadde jeg ikke vært her.
2_Det å lese aviser er noe og å la følelser ta overhånd noe annet.
3-Faren er norsk-marokkansk dvs. så lenge han befinner seg i Marokko er det marokkansk lov som må følges ikke norsk. Det gjelder andre land også.(les norsk UD sine anbefalinger ved utenlandsk opphold.)
4- Vi har sett mange hjerte kjærende bilder av norske barn som MOT SIN VILJE blir frarøvet fra sine foreldre pga rettens kjennelse. Dobbel moral?
5-I slike saker lar både mor og far følelser ta overhånd .Mor sparker hull i døra og far kommer med trusler.
6-Husk at dette er valg år ellers ville ikke en så forsiktig og konservativt (i sin uttalelser) Utenriksminister engasjert seg i saken .
7-Hva om folkeretten da ? Er ikke dobbel moral når norske myndigheter inviterer andre nasjoner til å respektere mens selv bryter den?
8-Kjære karl Bonder ,jeg bruker oppslag i ordbøker bevist .Verden er blitt liten og komplisert å leve i. Det må være lover ,regler og gjensidig respekt , alternativet er kaos og ville vest..

Til sist men ikke minst bør vi være ekstra forsiktig for hva vi sier eller gjør. Husk at det motsatte kan skje. I så fall ville norske media ,publikum og myndighet gjort det samme??

Anonym sa...

Det er jo barna som, på egen hånd, rømte fra faren. Spiller ingen rolle om vi bare får morens versjon. Barna vil heller bo i Norge enn Morokko.

Anonym sa...

Hun er heldig, her i Drammen pleier disse utenlandske kara å spa kjerringene ned i hagen....dvs hadde det enda vært i hagen, så hadde de nok blitt straffa for det, men det blir de ikke alltid gitt

Anonym sa...

Kalid Skah var kontroversiell her i Oslo også inkludert hans tid i BUL. Han var ikke like populær i Friidrettskretser, husk det !!

Anonym sa...

Kjære Anne Cecilie og barna dine. Alle gode tanker til dere. Ønsker dere ALT godt. Mommo.

Anonym sa...

I utgangspunktet er moren en idiot som fikk barn med en muslim. Bare enorm uvitenhet og naivitet kan føre til det og alle burde få opplysninger om de farer det medfører i skole, media og hjem. Dernest skal hun ha ros for måten hun har taklet sin psykopatiske voldstulling av en mann og reddet sine barn på.

Til dem som snakker om "utlendinger" og "fremmedkulturelle" her: det er så og si utelukkende muslimer som blir til problemer, nettopp spesifikt pga Islam og både det Islam befaler og det Islam tillater av hat og aggresjon mot andre. Andre fremmedkulturelle er lite å bekymre seg for.

Enhver fysisk eller psykisk terrorhandling eller -trussel fra Skah eller hans åndsfrender i dette tilfellet og fra den kanten(Islam) i sin alminnelighet må møtes med raske og brutale (=troverdige) sanksjoner fordi det er det eneste språket muslimske miljøer globalt forstår.

Anonym sa...

At denne Skah engang løp fort på bena må da være fullstendig irrelevant i denne saken! Drittsekker løper i alle hastigheter.

Anonym sa...

Jeg er ikke så sikker på at moren til barna forteller historien i sin helhet. Det gjør nemlig kvinner sjelden. Når temperaturen i hodet skrus opp, er kvinnen det mest usaklige og irrasjonelle dyret som går på jordens overflate. Dette sier jeg til tross for at jeg er anti-palestiner, anti-islamist og til tross for at jeg fyrer opp en gledespils hver eneste gang en araber blir skutt av israelere. Men når det gjelder den saken her, er det sannelig ikke godt å si. Jeg tror det kunne være interessant å få en versjon fra Skah før man trekker noen slutninger. Jeg leste DB artikkelen om saken i avisen i dag, men det er et eller annet her som skurrer i mitt hode når jeg leser hennes fremstilling av eksmannen. Fraskilte kvinner kan være noen ordentlige bitches, det er i hvert fall sikkert. De blir fullstendig rabiate, og denslags folk har jeg enda mindre til overs for enn araber-fantepakket.

Anonym sa...

IZLAM ER FAZISCME!

Anonym sa...

Mange som nevner at dette kan være morens partiske side vi blir fremstilt for. Hva med de fra ambasaden som sier de har fått drapstrusler? Hva med politimannen som ble knivstukket, og der det sies det kan knyttes opp mot denne saken? Sånt sier man ikke med mindre man har veldig god grunn til det.

Ekteskap kan forresten være vanskelig nok mellom to personer med like verdier og kultur. Ekteskap mellom norske (evt. vest-Europeiske) jenter og muslimske menn er så absolutt ingen oppskrift på suksess...

Anonym sa...

Det er tydeligvis ingen grenser for hvor dum man kan være. Hvorfor skal man absolutt ha barn med en MAROKKANER??? Kan man da ikke relativt enkelt se for seg om at dersom dette blir trøbbel en gang i framtiden, så blir det TRØBBEL med store bokstaver? Synd for barna, men det er nok littegrann morens og hennes families skyld, som i utgangspunktet ikke advarte.

Anonym sa...

"Jeg er ikke så sikker på at moren til barna forteller historien i sin helhet. Det gjør nemlig kvinner sjelden."

HALLO?! BARNA prøvde å flykte flere ganger, og til slutt klarte de det. BARNA vil ikke bo i Marokko! BARNA vil ikke bo sammen med en psykopat far som nekter dem skolegang og slår dem. Jeg regner med at det er spesielt datteren som blir utsatt for det verste, fordi hun er blitt "for norsk."

Anonym sa...

Til alle dumme, fashister, rasister og antiislamister: Hvorfor blander dere ISLAM hvergang det kjer noe med en muslim? Hva om normannene som sitter fengslet i Kongo og som risikerer dødstraff skal vi si at de represnterer alle normann og Norge og at alle normann er mordere eller hva om jentene som sitter fengslet i sør amerika siktet for narkohandel, betyr det at alle normann er narkohandlere. Når sekah ble ol mester hvorfor har ingen sagt at han er Muslim. En siste ting barna til sekah er også marokanere og han har fått foreldreansvar for barn av en domstol i Rabat.

Anonym sa...

Å nå er den stakkars Khalid innlagt på sykehus i Marokke med nerveproblemer... Huff, og huff, så synd det er på han!!! Håper moren og barna får et godt og rolig liv i Norge og at presse og andre lar de få være i fred.

Anonym sa...

Fra en dum fashister og antiislamister. Så fort vi skriver noe negativt om islam, blir det et skikkelig rabalder fra muslimer. Det er jo en kjensgjerning at alt faeskapet kommer derfra. Alle kvinner blir advart mot å stifte familie med en muslim. Mange kvinner lærer aldri. De går i fella hver gang.

Anonym sa...

Mener du Muslimer står også som all faenskapet slik som Holocaust? Kolonitiden og alt det Kongen Leopold fikk til i Kongo?

Anonym sa...

Mannen er norsk statsborger, og selv om et ekteskap ryker, så hadde det vært seriøst av ham å opptre normalt og bli her i landet og på den måten opprettholde kontakt med barna som fedre flest. Han kunne reist tilbake til hjemlandet når barna var voksne og etablerte,- man eier nemlig ikke unger! Når de kidnapper så store barn og holder dem innesperret i boligen i fremmed land, er det sykelig kontroll, eiesyke, maktmisbruk. Denne fyren virker som et dårlig blad.

Anonym sa...

Og nå er han hvistnok innlagt på sykehus med nervesammenbrudd stakkar. Ja det tar på å være drittsekk skjønner jeg.

kaptein krutt sa...

synes det er interessant at fyren fikk norsk statsborgerskap men kun er "aktivt" når han føler for det. betyr dette at andre som har fått norskt statsborgerskap kan gjøre det samme? isåfall burde vi som land være mer forsiktig med hvem vi deler ut statsborgerskap til.. Ellers kan man jo surfe rundt og bli dømt eller "få hjelp" der det passer seg akkurat DA.

skjønner ikke at flere reagerer på dette.

Når det kommer til fordelingen av barna og medias dekning synes jeg det er fasinerende idiotisk at så mange ignorerer det faktum at BARNA rømte fra sin far - flere ganger. likevel mener en eller annen tufs over her at selv om barna er norske statsborgere og ble kidnappet av faren og har forsøkt gjentatte ganger å rømme, så er ikke det så viktig for i marokko har faren rett så da får de væresågod å bo der, mishandling eller ikke.

Faen så blinde folk blir når de har sin egen agenda. (som jeg tipper her; en grusom (kvinnelig) ex som overhodet ikke har noe med DENNE saken å gjøre)

Anonym sa...

Barna er ikke bare norske statsborgere, men også marokkanske. De ble aldri kidnappet av faren, de flyttet til Marokko sammen med faren og moren. Barnefordelingssak ble startet i Marokko når ekteskapet skar seg helt, naturlig nok siden de var bosatt der. Så gikk mor til retten her i Norge og fikk tilkjent foreldreretten av Oslo tingrett før saken var ferdigbehandlet i Marokko. Men hvorfor i all verden skal vi forvente at norsk rett skal kunne bestemme over marokkanske statsborgere bosatt i Marokko?

Anonym sa...

til anonym 29. juli 2009 09:30
kjøp ordbok!!