torsdag 5. august 2010

De rødgrønne mot folket

De rødgrønne har skapt seg en skikkelig tapersak med monstermastene i Hardanger. Folk på Vestlandet er i harnisk over at de ikke blir hørt i saken, og en politisk meningsmåling InFact har gjort for VG viser at Ap stuper i oppslutning. På bare to måneder har Ap fått et fall på over 10 prosentpoeng i oppslutning på Vestlandet. Den samme målingen viser at bare vel 18 prosent er for byggingen av kraftlinjen gjennom Hardanger, mens nesten 56 prosent er imot. Valgforskere tror at kraftlinjebyggingen i Hardanger sammen med lokale helsekutt vil være to saker som vil gi Ap en kraftig smekk ved kommunevalget neste år.

Regjeringspartiene har imidlertid holdt hardnakket på at kraftlinjen skal bygges etter de vedtatte planene, og er ikke villig til å revurdere saken, til tross for at eksperter hevder det er mulig å legge kraftlinjen i kabel. For SV og Sp er saken ytterst pinlig. Begge partier vil gjerne framstå som grønne partier, men har etter hvert mistet det meste av sin troverdighet som miljøpartier. Sp sitter med energiministeren, men Terje Riis-Johansen sier at han ikke har noen planer om å snu. Jeg ser ikke bort fra at han blir nødt til å endre holdning. SV har tradisjonelt vært et parti som har støttet alle folkelige bevegelser som står opp imot makta i miljøsaker. Men nå gjør Kristin Halvorsen fortvilte forsøk på å få saken vekk fra den politiske dagsorden ved å proklamere at saken er avgjort, dermed basta. Men også hun må antagelig bite i seg uttalelsen når hun etter hvert vil oppleve at reaksjonene og den folkelige opinionen vokser seg så sterk at makta må gi seg.

Stoltenberg sitter som vanlig musestille. Det er hans strategi når det bygger seg opp til konflikter. Hans lokale partifeller i de berørte vestlandskommunene prøver forgjeves å få ham til å komme vestover for å møte dem, men har så langt ikke lykkes. Nå vil de selv reise til hovedstaden for om mulig å få ham i tale. De rødgrønne går tøffe tider i møte.

Oppdatering 6. august: Så har Stoltenberg endelig funnet ut at han måtte treffe Granvin-ordføreren, som dro til Hvaler. Kåre Willoch tror regjeringen vil snu i saken og at den nå er opptatt av hvordan retretten skal kamufleres.
Ap vakler
Kraftlinjesaken er avgjort, sier Schjøtt-Pedersen

8 kommentarer:

Anonym sa...

HVEM VIL IKKE STØTTE DERE NÅ SOM
REGJERINGEN VIL RASERE NATUREN.
VILL ALDRIG GODTATT DETTE I SITT
EGET FYLKE ELLER KOMMUNE.

ANNA

Anonym sa...

Som en roper i skogen får en svar. Regjeringen hevder hardnakket at den har skaffet seg grundig ekspertise,men den har skaffet denne ekspertisen fra dem som har økonomisk interesse av et bestemt svar.Dette lukter ikke godt.

Anonym sa...

ja, hvor er Stoltenberg? På ferie?

Anonym sa...

Hva er egentlig problemet med ei kraftlinje?
Det går jo kraftlinjer på kryss og tvers så mange steder i landet, uten at noen bryr seg om det, så lenge luftstrekkene er på avstand fra bebyggelse.
Det er helt utrulig å se, at når noen blåser det opp som et problem, så synes alle det er et problem.

Anonym sa...

Er ikke han Stoltenberg ALLTID på ferie e.l. når det gjelder noe "ubehagelig" for han? Ser og hører kun DEN MANNEN når han skal skryte av seg selv og sin "vidunderlige" Regjering...Eller komme med månelandingsskryt og tomme løfter og andre "omskrivninger" av fakta! DEN MANNEN HAR JEG INGEN RESPEKT FOR! Han er en feig og uempatisk "fasade" uten innsikt og respekt for sitt eget folk og Fedreland!!!***

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Elins sa...

Elin
Jeg føler meg helt maktesløs, hva er et demokrati, lurer jeg på. Jeg trodde at et demokrati er et system der folkets stemme betyr noe når store avgjørelser skal tas, slik som bygging av kraftlinjene i Hardanger. Maktarroganse satt i system... Men det er jo slik Arbeiderpartiet framstår og ofte har kommentert underforstått at de "beklageligvis" må ta hensyn til demokratiet når avgjørelser skal tas. Akkurat slik oppleves det at de gjør i denne saken. Opptrer som om de ikke trenger ta hensyn til folket. Statsråder som tidligere har støttet folket, trekker nå uttalelser tilbake. Feigt og unnfallende. Hvor blir det av tilliten til de FOLKEvalgte?
Dette viser klart og tydelig at alle fagre valgløfter alltid og uansett bare er spill for galleriet.
MAKTARROGANSE satt i system...
Makt

Anonym sa...

har aldri brydd meg om og stemme men no vil FrP eller H faa min stemme.Klart ikke alt er bra der heller men hvis jeg maa velge mellom 2 onder tar jeg heller de en den natt svarte regjeringen vi har no.Oppfordrer alle til og snu ryggen til de.De fortjener ikke din stemme i det hele tatt.