tirsdag 24. februar 2009

Uflaks og dyktighet

Idrettslivet kan være urettferdig. Vinterens suverent beste kvinnelige skisprinter, Petra Majdic, ble syk og stilte opp sterkt redusert på favorittdistansen i ski-VM. Hun kjempet tappert i forsøksheatet, men var sjanseløs til å gå videre. Det må være utrolig bittert. Hun hadde fortjent å få kjempe om gullet i en finale. Italienske Arianna Follis gjorde en flott finale og tok gullet.

Svenskene melder seg vel også inn i de uflaksens forening. Etter et uhell midtveis i forsøksheatet, hjalp det ikke at Sveriges store favoritt, Emil Jönsson, hadde en knallspurt. Jönsson var nærmest i sjokk da det gikk opp for ham at han var slått ut. Det gikk samme vei med Sveriges kvinnelige favoritt. Charlotte Kalla presterte å falle to ganger i forsøket, og ble slått ut. De norske jentene var vel heller ikke fornøyd i og med at ingen kom til finalen.

Men Ola Vigen Hattestad skuffet ikke. Han har vunnet det meste i vinter, og tok også et suverent og veldig fortjent VM-gull – med Johan Kjølstad på en like fortjent sølvplass. I skrisprint må en være både dyktig og heldig for å vinne. Flaks og uflaks bruker å bli likelig fordelt i løpet av sesong. Når du vinner så mye som Vigen Hattestad, er det mest snakk om dyktighet. Det mest fortjente gullet så langt i dette VM.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det må da være lov å dra en spøk. Smil litt mer så slipper du å henge deg opp i sånne bagateller.

Ordinaer sa...

Så sant, så sant. Hattestad fikk bevist at han er best når det gjaldt.