lørdag 21. februar 2009

Store påkjenninger

Nasjonen opplever store påkjenninger. Mixstafetten i skyskyting-VM gikk skeis. I langrenn-VM har det vært noen nedturer. Og når Bjørndalen viser seg å være et menneske som kan stivne i bakkene han også, nærmer depresjonen seg i befolkningen – inntil det blir et nytt gull. Det kan skje før vi vet ordet av det. Men sølv til en offensiv Steira var kjempebra. De russiske damene vant skiskytingstafetten. "Men ingen vil gratulere oss", sier de. Uff da, ikke bra. Derfor: Gratulerer, Russland!

Anette Sagen skal ikke glemmes. En flott bronsemedalje til en flott idrettsutøver i et historisk hopp-VM for kvinner. Nå venter vi bare på at Heiberg & co skal slutte med unnskyldningene og slippe jentene til i Vancouver-OL. Døra til Vancouver er ikke bare lukket, sier Heiberg, den er spikret igjen. Normalt trengs det sju år på å få inn en ny øvelse, hevder han. Men bruker ikke jentene de samme bakkene som gutta? Det går an å skifte mening.

Oppdatering: Gratulerer til Russland med nytt gull, denne gangen på massestarten i kvinnenes skiskyting. Etter at to av deres beste ble tatt som juksemakere og sendt hjem fra skiskyting-VM, må det være hyggelig for det russiske laget at de som er igjen, lykkes. Men de norske skiskytterjentene har nok rett i at det må trenes mer, både når det gjelder skyting og langrenn.
VM i nordiske grener ser ut til å bli VM i bingo. Ikke rart at Anders Jacobsen er skuffet. Det har også storfavoritten Harri Olli grunn til å være. Men for å bruke en forslitt frase, det dreier seg om utendørsidrett. Surt må det likevel være at forholdene blir så ulike. Dermed ikke sagt at nordmennene rammes mer enn andre nasjoner. I det kombinerte hopprennet gjaldt det flere enn Moan.
Men skiskytingsgutta avsluttet med stafettgull, og Bjørndalen fikk en herlig revansj over østerikerne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Slutt å syte!

4. plass til Bjørndalen er skuffende i kampens hete, men tross alt en flott plassering i det store bildet. Selv med en sprekk på siste skyting og null krefter igjen slår han de aller fleste i verdenseliten.

Anonym sa...

Ole E overvurderte seg sjøl når han var med på mix-stafetten. Men hvile den dagen hadde han vunnet fellesstarten.

Jentene utenom Tora B bør pensjoneres og byttes ut med juniorer. Da dukker det sikkert opp en eller to som kan vinne noe om 3-5 år.

Liv-Marit sa...

En utrolig spennende og bra stafett! Og så vel fortjent til alle gutta, nå håper jeg bare Nortug får revansje for fallet for to år siden.