lørdag 28. februar 2009

Ingen grunn til å deppe

De norske skijentene klarte ikke medaljer på dagens tremil i ski-VM. Dermed forsterkes skrivingen om norsk ”nedtur” og ”jentefiasko” i VM. Jeg mener dette er urettferdig. De norske jentene med Therese Johaug og Ann Kristin Størmer Steira i spissen gjorde en flott innsats. De var offensive og preget løpet. Selvsagt litt synd at ingen av dem lykkes å ta medalje, men det gir ikke grunnlag for å dømme dem nord og ned. (Dessuten - hvis den norske innsatsen var en fiasko, hva skal man da si om svenskene? Charlotte Kalla, som var storfavoritt, ble nr 18, nesten tre minutter bak de beste norske.)

Noen ”forståsegpåere” har også for lengst kastet seg over trenerne og forlangt deres avgang. Slike reaksjoner er like forutsigbare som de er ufruktbare. Norge stilte med et ungt lag, som gjorde godt fra seg og som har framtiden foran seg. For alt det vi vet – neste år kan det bli gull i OL.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enig med deg (for en gangs skyld). Er luta lei av løssalgsavisenes negative fokus og jakt på syndebukker. 4 og 5 i VM er bra, og juniorjentenes presterer i overkant av hva vi bør forvente. Skjeler vi til avisenes opplagsstatistikker, finner vi vinterens store tapere: Sutrekoppene i Akersgata.

-josse

Anonym sa...

Helt enig her og!

Det er utrolig irriterende at en avis som VG ikke kan skrive om skirennet først, så ta debatten rundt trener jobben senere.

Begynner å bli så lei av dette at jeg tar VG av Mine Favoritter. Håper de i fremtiden fokuserer på sport først, så alt det negative de så gjerne vil skrive om etterpå.

Bjørn Are sa...

Norge "tapte" i år fordi både Marit og Astrid slet med sykdom/skader. Slikt er sjelden trenernes skyld. Hadde Astrid vært i fjorårsform, ville dette blitt Norges beste VM.

Men manglende perspektiver er ikke noe nytt.