torsdag 5. februar 2009

En sjelden studie i politisk tabbekunst

Saken om utvidelse av rasismeparagrafen har vært en stygg sak for regjeringen. Men det som kommer fram i kjølvannet av Senterpartiets kuvending, er heller ikke noe pent skue. Nå skylder Navarsete på Storberget, fordi hun mener Justisdepartementet gjorde for dårlig jobb med forslaget. Tidligere i uka skrøt hun av ham. En annen sak er at Storbergets opptreden i saken, heller ikke akkurat imponerer, ”larmende taus” som han har vært. Det kommer også fram at Sp satt og diskuterte retretten før Stoltenberg holdt pressekonferansen sin der han dummet seg ut i sitt fortvilte forsøk på å forsvare forslaget. Kanskje burde Sp ha spart statsministeren for det?

Regjeringen får juling så det holder for slett arbeid. Stein Kåre Kristiansen, som har en tendens til å bruke vel store ord i sine kommentarer, treffer vel rimelig bra denne gangen: ”Blasfemirabalderet er en sjelden studie i politisk tabbekunst, dårlig håndverk, slett mediehåndtering, surr og rot. Og saken er en kraftfull illustrasjon på hvilket akutt demokratisk underskuddsproblem som kan oppstå med en flertallsregjering som også er en koalisjonsregjering.”

Det er forståelig at Ap ønsker å legge den bak seg så fort som mulig. Men da må regjeringspartienes representanter skjerpe seg med hensyn til hvordan man uttaler seg om den nå ettertid. Spesielt Senterpartiet. Navarsete kan umulig vente å bli trodd når hun i Vårt Land i dag fnysende avviser at Sp har tapt viktige verdislag i regjeringen.

Ingen kommentarer: