tirsdag 3. februar 2009

Statsministeren på rotur

Jeg må si det var litt en rotur statsministeren var ute på under ettermiddagens pressekonferanse. Alle har misforstått hva saken dreier seg om, fikk vi høre, og så rodde han så godt han kunne for å slippe unna realitetene i saken. Vel, han slo vel fast at det ikke kommer til å bli brukt noen partipisk i saken, og det er jo noe, selv om det gjenstår å se. Men utover det må man ha meget sterke Ap-briller for å se at det var noen klargjøring statsministeren leverte.

Blasfemiparagrafen skal droppes, gjentok han opptil flere ganger, også i Dagsnytt 18 senere på ettermiddagen. Men han klarte vel ikke å overbevise noen om at ytringsfriheten vil styrkes gjennom den berømmelige hestehandelen som har inngått med Sp. Snarere tvert imot, avgrensning av ytringsfriheten skal jo skrives inn den allerede eksisterende rasismeparagrafen, en tanke som for øvrig også Den norske kirke går imot. Hva Liv Signe Navarsete vil si etter å ha blitt ydmyket på dagens statsministerseanse, kan man vel bare gjette seg til.

2 kommentarer:

timmyjimi sa...

Can you recommend any good news sites that are reporting this story in English? I am interested in following it, but I get lost in the language.

Oddbjørn sa...

I am sorry, the Norwegian newspaper Aftenposten stopped producing its "News in English" service in November 2008. I do not know any other service in English.