torsdag 26. februar 2009

De største skiløperne

NRK-sportens kommentator i ski-VM, den tidligere storløperen Thomas Alsgaard, bruker å si at kombinertøvelsen i nordiske grener egentlig er en helt umulig kombinasjon. Det skal ikke gå an å være god i både hopp og langrenn på ski, fordi de to øvelsene krever så helt ulike fysiske forutsetninger. Kombinert er derfor en særdeles krevende øvelse. Vi må kunne si at det er her vi finner de største skiløperne. Ikke desto mindre lever kombinertøvelsen i skyggen av de andre øvelsene og har til tider hatt problemer med å få sponsorer.

Derfor stor ros til Japan som på fantastiske ski tok et særdeles overraskende gull i lagkonkurransen. Veldig overraskende at Moan ble slått i oppløpet. Men dette er åpenbart ikke Moans VM. Men bronse er tross alt en medalje i en øvelse der Norge har stolte norske tradisjoner i øvelsen. Særlig før i tiden dominerte Norge øvelsen. Selv husker jeg kanskje best Simon Slåttvik, som tok OL-gull i Oslo i 1952. Da stod Slåttvik på kulen mellom to de hoppene og tok seg en røyk! Ikke akkurat noe til etterfølgelse. Men Slåttvik var en stor idrettsmann – med en masse kongepokaler og den første kombinertløperen som hoppet over 100 meter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Latterlig dårlig av Moan. Viser elendig vurderingsevne når han fortsetter å dra hele veien selv om han ikke føler seg helt topp...

Nå han har den beste spurten så burde han lagt seg bak når han kjente at forma ikke var topp.

IDIOT!

Unknown sa...

Med 2 stafett-spurtmisser mangler det bare at Petter Northug sørger for den tredje i herrestafetten!!!

Anonym sa...

Latterlig, hvorfor er det ingen som tør innrømme at Norge hadde elendige ski!!!! Det er jo derfor smyd tapte til de andre og Moan tapte, normalt tar han disse med over et minutt på en 5km. Her kan en bare skylde på skismurning og intet annet!!