lørdag 28. februar 2009

Smålige russere

Russerne gir seg ikke. De fortsetter sin smålige kamp for å få fravristet Ole Einar Bjørndalen gullet han vant på jaktstarten i skiskyting-VM. Av alle har Russlands Russlands idrettsminister Vitalj Mutko blandet seg inn i saken og sier at russerne er klar til å klage Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) inn for Idrettens Voldgiftsrett (Court of Arbitration for Sport, CAS) for brudd på regelverket. Det russerne ikke klarte i idrettskonkurransen, vil de nå forsøke å vinne gjennom jussen. De ser vel fram til en hyggelig seiersseremoni for Maxim Tsjoudov i Lausanne.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er usikker på om ikke Norge hadde protestert dersom saken hadde vært "snudd på hodet"...
Faktum er at beslutningen som står idag ikke er å finne i regelboken.
Det som behøves for å opprettholde beslutninger, er å bevise att arragøren hadde utilstrekklig merking.
De løperne som kom senere fikk helt tydlig hjelp og ble vinket rett veg. (ellers hadde de også gått over broen)

Anonym sa...

Hei alle Ole-Einar-fans


...........Ole-Einar er så STOR i seg selv, at han frivillig sender gullmedaljen til russlands idrettsminister, og sier : takk for lånet.....din dust!

best i verden er han uansett....ikke sant..:-)

Anonym sa...

Selv om jeg synes Bjørndalen var en verdig vinner, så synes jeg detRIMELIG drøyt å stemple alle som mener at "regler er regler" for smålige.

Det kan like gjerne handle om hva ulike idrettskulturer mener at idretten handler om. Og der sitter ikke vi gode nordmenn nødvendigvis på fasitsvaret. For oss nordmenn (meg inkludert) så handler skiskyting om å gå fort på ski og å treffe blinker. Resten er byråkrati. Men i andre kulturer kan det betraktes som en like viktig del av konkurransen å følge alle regler til punkt og prikke. For slik er det faktisk i en god del idretter som ikke er like norskpregede.

Jeg spiller selv en del golf. Der har man et helt annet forhold til det å følge regler. Når det skjer regelbruddd i golf (og det gjør det stadig vekk)så har man muligheter for å ilegge seg selv straffeslag etter nærmere bestemte regler. Og ofte er straffen uforholdsmessig stor i forhold til forseelsen/fordelen. Men hvis man leverer inn en score som ikke er 100% innenfor regelverket så blir man disket. Det har ingen betydning om man handlet i god tro, eller om man tjente eller tapte på regelbruddet. Man blir disket. Og dette er noe alle seriøse golfere aksepterer uten å mukke.

Vi kan ikke se bort fra at russerne har den samme respekten for regelverket innen skiskyting.

Anonym sa...

Vis alle de russiske ledere innen skiskyting tar sin hatt og går av pga de dopede russiske skiskytterløperne som ble tatt i forkant av VM ( selvsakt med visepresidenten i IBU i spissen)
Disse høye herrer forsvarer jo varmt sine utøvere i at de er uskyldig. REGLER ER JO REGLER sier de. Og doping er IKKE tillatt.
Vis ALLE de går av så synes jeg at Bjørndalen skal være så stor at han gir fra seg det gullet han ærlig vant, men vis de samme herrer velger å bli så synes jeg Bjørndalen skal beholde gullet sitt. REGLER ER JO REGLER

Anonym sa...

Russerne har ikke en dritt å si, de burde legge seg lavt pga alle de som har dopa seg. Hvis ikke doping ikke er brudd på regelverket så kan jeg ikke reglene helt as. Blir så forbanna på russerne, de burde være flaue.
Bjørndalen gjorde bare en mistake, som flere gjorde, og en mistake kan skje med alle, am I right? Hll yeah I am!

Anonym sa...

Hei du som skriver om golf. Russerne har hverken respekt for reglene i golf eller andre idretter. Det var vel ikke noe bombe at nettopp russerne kom med en haug neddopa utøvere til vm?

Hvis de er så regelryttere at de skal ha bjørndalen disket pga en feilmerking av arrangøren, burde de minst gi sine egne dopede utøvere utestengelse fra idretten i all fremtid.

Anonym sa...

Ole Einar Bjørndalen fortjener sitt gull - og skal beholde det! Russland sliter fortsatt med at de har vært (og er tilsynelatende fortsatt) en paranoid kommuniststat, hvor KGB er
infiltrert i det meste...; russiske ledere med internasjonale verv har stort sett alltid hatt et "nært forhold til KGB"... De tror at de kan overkjøre og undertrykke de "små" som ikke tenker som dem selv, og slike ganger er jeg glad for at vi er med USA i NATO! Selv om man kan si mye om USA, så ville de aldri ha gjort noe slikt mot Norge! Drapstrusler for dette er fullstendig uhørt, og beviser at de tror at de kan true seg til et resultat... Man kan heller ikke stole på at landet selv er interessert i og etterforske dette... Russland er én av våre naboer i øst; nå må de vise at de er en god nabo, og la kommunismen og den type tenkemåte vike - en styringsform som snart er en saga blott over hele verden! - I denne saken med Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger ble det også målt at de ikke tjente på at de gikk feil - og samtidig er det grunn til å kritisere arrangøren - hvor russerene sikkert kunne ha klart å "fikse" en "felle" med sin lange KGB-erfaring inkl. at lederen for det internasjonale skiskytterforbundet er russisk - som burde ha merket løypa slik at ingen kunne ha gått feil - noe som er vanlig i alle internasjonale langrenn inkl. skiskyting! For å forstå bedre hva de er i stand til, les flg. artikkel hentet fra NRK Sport Skiskyting sin webside:

"Øyenvitner til skytingen sier at det var visepresidenten i det internasjonale skiskytterforbundet Alexander Tikhonov som utløste skuddet.

Han skal ha fiklet med geværet til en kvinnelig utøver som var ferdig med sitt løp, da skuddet gikk av.

Thikonov selv nekter å kommentere det som skjedde.

En kameramann fra tysk TV ble nær truffet av skuddet, og var tydelig skrekkslagen etter hendelsen.

Den norske presidenten i IBU, Anders Besseberg, fikk vite om hendelsen fra den norske TV-kanalen, og reagerte slik:

- Vi må jo da bringe på det rene hva som er skjedd, og hvorfor, sa han.
Etterlyst

Thikonov ble for to år siden koblet til et komplott for å drepe guvernøren i den sør-siberiske regionen Kemerovo.

Han satt i lengre tid i arrest for mordforsøket på guvernør Aman Tulajev.

I fjor sommer fikk han lov til å forlate Russland for å få legebehandling i Østerrike.

Hans bror Viktor Thikonov ble i sommer dømt til fire års fengsel for sin rolle i komplottet, og Alexander Thikonov ble etterlyst etter at han ikke hadde vendt tilbake til Russland etter behandlingen i Østerrike."

Anonym sa...

Det er noe med å møte seg selv i døra... Jeg skjønner ikke at ikke russerne selv ser at det er nettopp det de gjør her. De bør vel selv aller først følge reglene selv, (jfr. doping og Tikhonovs tvilsomme oppførsel) før de kan sitte opp på sin høye hest og forlange medaljer og hovere med at "regler er regler". Jeg kan ikke skjønne annet enn at den døra de får i fjeset her må gjøre vondt.

Anonym sa...

Synes virkelig at russerne er barnslige. Det har blitt sjekket opp disse tidene som ble brukt (over og rundt den brua)De som gikk over tapte flere sekunder, likevel var Ole Einar laaangt foran resten. Russerne er så ekstremt hevngjerrige, de ble sure pga av at Ole Einar uttalte seg om de som dopet seg. Hadde han ikke gjort det hadde de kanskje droppet den saken med at han gikk feil (noe som 10 til gjorde) Det at de sier at de skal "ta ham" når han kommer til Russland er som jeg allerede har skrevet... BARNSLIG!!! De burde heller bruke tid på damene som doper seg, kanskje de burde passe på at mennene ikke gjør det samme. Kanskje alle russere bør kastes ut, det hadde vært greit for de er ikke helt god i topplokket. Nå må russerne la Ole Einar beholde gullet og slutte å syte. Kanskje russerne skulle trene mer for da blir de bedre i sporet. Ole Einar er konge i skiskyting og det kan ingen ta fra ham. Stå på Ole Einar, gleder meg til at du slår russerne på ny.

Anonym sa...

Nå må jeg vel nesten si meg enig i Oddbjørns uttalelser her.. dessuten stiller jeg meg spørrende ved utsagnet: "regler er regler". Er sterkt i tvil om Russerne og dems president var den rette til å uttale seg om dette..

Ole Einar fan.