mandag 23. februar 2009

Siv Jensen i grumset farvann

Frp og Siv Jensen viser igjen evne til å utnytte situasjonen. Hijabdebatten har gitt henne muligheter som hun vet å bruke. Utspillet på partiets landsmøte om snikislamisering av Norge er godt egnet til å få oppmerksomhet. Nestlederen i Islamsk Råd, Asghar Ali, slo tilbake med å si at Siv Jensens retorikk minne om den som ble brukt i Tyskland under jødeforfølgelsene på 30- og 40-tallet. Den nettdebatten som fulgte på Dagbladets nettside i helga, ble så full av rasistiske innslag at Dagbladet måtte stoppe hele debatten. Det skulle vel si det meste om hvilket grumset farvann Jensen seiler i.

De som kritiserer Asghar Ali for sammenlikningen, må også kaste seg over Høyres nestleder, Per Kristian Foss. Også han mener Jensens uttalelser har likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for minoriteter, i dette tilfellet jøder. Dermed kan Siv Jensen igjen plassere seg i offerrollen, slik hun og Carl I Hagen er så flinke til når de får motbør for sine utspill. Hun kjenner seg krenket, men er lite opptatt av at kanskje noen andre kan ha større grunn til å føle seg krenket over det hun sier. Hun bryr seg vel heller ikke mye om at den svenske rapporten hun brukte i talen, blir slaktet av svenske forskere.

Det må sies å være pent sagt når Jensens utspill blir karakterisert som en overdrivelse. Å snakke om ”snikislamisering” i dagens Norge kan ikke tjene noen annen hensikt enn å fremme islamfrykt og skremme folk til innvandrerfiendtlighet. Når Frp kan hevde at innsatte i fengslene skal spise mat som de i henhold til sin religiøse tro ikke kan spise, er det krenkende og langt unna det hijabdebatten dreide seg om.

Derimot kan det være god grunn til på debattere faren for gettoisering av samfunnet. Men det er en utfordring som går til oss alle, og slett ikke bare til innvandrerne.

Oppdatering: Jeg noterer med interesse at Siv Jensen får støtte av Danny G. Chaudhry, som er muslim som tidligere sentral Sp-politiker. Ikke overraskende har han gått over til Frp. Han mener det er for mange moskeer i Oslo, og at regjeringen ikke bør tillate at det blir flere. - At Vidar Kleppe sier "velkommen etter", overrasker vel heller ingen. Støtte får hun også fra en anonym muslimsk forfatter. LO-leder Flåthen derimot, langer ut mot Jensen og sier at hun forgifter integreringsdebatten. Mens Ap-politikeren Aslam Ahsan mener Venstremannen Raja går lengre i å stigmatisere den muslimske minoriteten enn Fremskrittspartiet.

Ny oppdatering: "Snikislamiseringen" er konkretisert og "sniken" selv er identifisert. Les og bli klok (?) Men ikke alle er like imponert over listen.

30 kommentarer:

Filosofus sa...

Ryddig innlegg. Men du som mange andre har tydeligvis ikke fulgt godt nok med. Hvorfor Siv Jensen tok frem Malmø eksempelet skjønner jeg ikke. Det er et dårlig eksempel. Trenger ikke å gå lenger enn til Oslo for å kritisere "Ghetto" samfunn. I norge har vi i mange kommuner unngått Ghetto samfunn og har på mange måte god integrering. De gruppene som faller igjennom er for det meste folk fra Somalia, Irak og noen få andre. De fleste andre grupper av invandrere ser ut til å klare seg bra. Vår integreringspolitkk feiler ergo på samme felt som i de fleste Europeiske land, nemlig i byene. Nå til det du og mange andre tydeligvis ikke evenr å forstå: I Europa har det lenge foregått en ISlamifisering. Hvis du tviler på dette så les :
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1240651.ece

Dette er ikke snikislamisering slik jeg ser det. Snarere kan vi snakke om direkte Islamifisering. Husk at dette ikke gjelder flertallet av muslimer. De aller fleste har ikke noe problem med å utøve sin tro fordi vi har religionsfrihet. Men Islamistene (Islamsk råd m.m.) krever og krever. Det er disse Siv Jensen snakker om. Jeg er 100% enig med henne her. Før du i legger meg "rasist" stempelt, så kan jeg fortelle deg at jeg har mange venner som er muslimer. Men vi har gjensidig respekt for hverandre og Norges lover, Islamistene har ikke det. Gode eksempler på hvor Islamistene har fått gjennomslag begynner å bli mange. Sharia domstol i Storbrittania er et. Hijab i Sverige et annet (Hijab er forøvrig et Islamistisk politisk klesplag laget av muslimbrødrene).
Alle ting har mange sider. Jeg er ikke enige med Siv Jensen og FRP i alt, men her har hun faktisk helt rett. Det vi må spørre oss om er hvorfor de andre politikerne våre ikke tør å si ifra? Vil de ikke at vi fremdeles skal være et sekulært demokrati om 30+ år?
Følgende artikkel kan gi noen svar kanskje:
http://www.rights.no/hrs_skrib_gen/arkiv/hrs_65.60_070319_131.htm

Filosofus sa...

http://www.aftenposten.no/meninger/
kronikker/article1240651.ece

slettet sa...

At noen forskere kritiserer rapprten Siv Jensen henviste til betyr ikke nødvendigvis at disse forskerene har rett. Uttalelser fra forskere på dette området har en tendens til å være preget av deres eget syn på innvandrings- og integreringspolitikk.

En Fox-news reportasje fra Malmø som tar opp en del bekymringsfulle trekk finnes her:

http://www.youtube.com/watch?v=fl6OluJnT7Y

For min del skjønner jeg ikke hvorfor vi alle skal være forpliktet til å glede oss at stadig flere mennesker i Norge har helt andre tradisjoner, språk og verdier, tro enn vi selv har.

Anonym sa...

'
Jeg synes det er råttent at at beskylder Siv for å være lik Hitler.

Jeg legger merke til at samfunnet utnytter dette og snur debatten mot Siv.

Råtne mennesker, spør du meg. Dette forandrer ikke mitt syn. Siv er en sterk dame som tørr stå imot disse galningene som prøver å ødelegge samfunnet vårt.

Norge er et norskt land, og vi har rett til å si det. Det er ytringsfrihet i vårt land. Vi har lov å reagere på alle kravene fraw muslimene...



Bente

Filosofus sa...

Bente: Enig i at det er litt råttent. Men dette er kjent Høyre og grønn/rød linje. Så fort hun er ute og sier ifra, så høgger de løs på henne uten å høre på hva hun faktisk sier. Men du tar selv litt feil her. De sier muslimer. Men du skal vite at det ikke er muslimer flest som krever og krever. Dete r Islamistene med Islamsk råd i spissen.

Roy Robin sa...

Steng ut alle som ikke er enig med Lars Sponheim. Han vil sikkert bli en god statsminister etter valget i høst.

Det er bedre for Venstre å få 3 prosents oppslutning under valget, for deretter å ha 60 prosent innflytelse i regjeringen.

Dette er demokrati!

Anonym sa...

Æsj, at folk må spise dritt de ikke ønsker... Æsj, Siv. Helsig oppførsel.
Grunnen til at man sier svin er "skitne dyr" er på grunn av alle PARASITTENE i kjøttet, og handler derfor om logikk og fysikk og helse, og ikke såkalt tro!
Men dette VET Siv - en norsk agent for Rothschild-dynastiet - så det er bevisst disinformering hun driver med. Hun har tydeligvis et aldeles sykt sinn og og et fengslet hjerte.
- Nordmann Runar.

Anonym sa...

Det eneste navnet redaktøren av denne blogge sida IKKE kom på i farta var den berømte/beryktede Abid Raja,han var nemlig enig med Siv.
Så da så!

Oddbjørn sa...

Jeg linker til Raja i setningen: Det må sies å være pent sagt når Jensens utspill blir karakterisert som en overdrivelse.

Anonym sa...

Tiltredes.

Ghettoifisering er opplagt en utfordring, men dette henger like mye sammen med økonomi (fattigdom) som med etnisitet.

F.eks. Abid Raja som har steget opp i den øvre middelklasse har jo flyttet ut av ghettoen.

Anonym sa...

For omtrent 20 år siden hevdet enkelte i Frp at vi ville få et betydelig antall muslimer med tiden og at de ville dominere i flere bydeler i Oslo.Dette ble selvsagt latterliggjort av de samme kreftene som i dag gyver løs på Jensen. Frp fikk rett,et faktum ingen kan overse.I Norge er det politisk korrekt å betegne alle Frp sine uttalelser om innvandring som rasisme.Mange vet ikke i dag hva rasisme er.Men Sponheim og mange på venstresiden i norsk politikk er ikke mye å ha med på laget den dagen vår nasjon trues.For presumptivt intelligente mennesker viser det seg å være viktigere å skjule prestisjetapet enn å erkjenne fakta.Samtidig er jødene fritt vilt,vi lar oss førføre av araberpropagandaen i så måte. Må minne mange om at det går en direkte linje fra palestinske muslimledere i 2. verdenskrig og til dem vi finner i dag.Arafats onkel,stormuftien av Jerusalem,samarbeidet ivrig med Hitler om å utrydde jøder. Også de samme menneskene som har støttet massemordere,får sitte og briske seg i fri dressur i beste sendetid-les Allern,Gilbert og desslike. Journalistene stiller knapt et kritisk spørsmål. En digresjon,men dog.Norge kan være glad for at Siv Jensen finnes,mindre bruk har vi for disse kvasiintellektuelle som dessverre manipulerer media,noen vakre titler hjelper ikke mye når kunnskapsløsheten er det mest fremtredende.

Anonym sa...

La nå menigmann få lov til å mene det han gjøre og han er enig med Siv..det norske folket vil ikke ha noe som helst av ISLAm i Norge, hva politkerene mener er jo som vanelig stikk motsatt av det norske folk. Forskere er og blir en gjeng med enspora tulliger

Anonym sa...

Hm, Evenshaug, du er veldig rask til å dømme den rapporten på tynt grunnlag. Forskerne bak virker jo solide nok.
Per Magnus Ranstorp, svensk terrorismforskare. Han var verksam St Andrews universitet i Skottland, där han var lecturer (ung. lektor) och undervisade inom området internationella relationer. Han är sedan 2005 forskningschef vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (CATS) vid Försvarshögskolan i Stockholm.
Dette virker jo solid nok for en rapport som den svenske integrasjonsministeren Nyamko Sabuni, ikke ser ut til å ha problemer med å akseptere?
Hvis en først skal stille spørmål med faglig redelighet i denne debatten, bør en vel også stille noen spørsmål om ikke anarkisten og aktivisten Gardell ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Mattias_Gardell) som avfeier den, gjør det på forskningsmessig, eller politisk grunnlag.

Anonym sa...

Det er ganske vilt og sykt.
Sponheim som nesten ikke har stemmer eller tilhengere vil stenge ute Siv fra innvandringsdebatten. Er dette deres syn på demokrati? Og hvordan et demokrati fungerer i praksis?

Kanskje de bør se hvor mange stemmer Siv har?

Og begynne å bruke huet sitt. Siv har faktisk ikke sagt noe galt. Hun ber bare folk tenke., Hun sier bare at hun er for et norskt Norge, og at vi må være på vakt mot denne snikinnføringen av mye negativt. Dette er noe som mange er enige med.

Vi som bor på bygda og ute i landet, altså utenfor Oslogryta er svært oppgitt over dette landets styre. Vi er redde, vi har mistet lysten til å reise til Oslo som er ødelagt av vold, fremmede kulturer osv.

Hvor ble det gode Oslo av?


La Siv få si sitt i debatten uten at dere hiver dere over henne og kaster stein. Er dere virkelig så redd Siv?

Anonym sa...

Per Kristian Foss lyver, eller så kan han ikke sin historie, at lederen i islamsk råd ikke vet det er ikke overraskende (jeg spurte en gruppe(5 stk) pakistanere bosatt i Oslo i 30-årsalderen om 2. verdenskrig, ingen av disse visste at Tyskland hadde okkupert Norge....)
Siv langet ikke ut mot muslimer, men ettergivenheten fra de rødgrønne ovenfor enkelte grupper i det muslimske miljøet.
Nazistene mente derimot at det var selve jødene som var roten til alt ondt....
Det er en forskjell mellom å advare mot et fenomen, og å advare mot et folk...

Filosofus sa...

De (Høyre, SV, AP, KRF osv.) er desperate. De har nemlig ikke noe saklig motsvar. Derfor går de til karakter skildrings taktikken. Legg merke til at når noen begynner en debatt med å skjelle ut, kritisere med kallenavn og sammenligne med andre personer, så er det bare fordi de mangler gode argumenter.

Anonym sa...

http://newsmill.se/artikel/2009/02/21/malmo-stad-och-darmed-sverige-lagger-sig-hot-fran-odemokratiska-grupperingar
har dere sett eller hørt dette i norske medier ?

Anonym sa...

Nei, Siv Jensen beveger seg ikke i noe grumset farvann! Det er det hennes politiske kollegaer, Erna Solberg, P.K. Foss og ikke minst D. Høybråten, som gjør. Politikere som skal tekkes alle, og som skal støte færrest mulig. Men både H. og Kr.F. har fått min siste stemme. Siw's tydelige avstandtagen til terroristene i Midt-Østen, og hennes tydelige advarsler mot islam og dens stadig frekkere og pågående framferd i hele vest-Europa fortjener alle "vanlige" mennesker's støtte! Heia Siv! Hilsen Andrics

Admiral_Gullars sa...

Nå håper jeg at KRF får blikket opp for hvor ekstreme høiresiden i Norge har blitt; moderate mennesker må kjenne sin time nå.

Anonym sa...

IZLAM OG NORSKE KOMMUNISTER HÅND I HÅND ER IKKE NOE VAKKERT SYN.

Anonym sa...

Har arbeidet i muslimske land. Skulle jeg ha oppført meg der som jeg ville ha gjort i Norge, ja da...ville det nok ha gått galt. Og skulle jeg ha havnet i et fengsel, vel, noen særbehandling hadde jeg ikke fått.
Om dette kan sammenlignes med Siv Jensens "nei til særbehandling"..tja..det avgjør nok andre lesere.

Twinvirgo

Anonym sa...

Nei hun vil ikke ha strengere linje for ikke vestelige. Hun vil ha likhet for alle. Hun støtter opp om norsk lov, likestilling, skolens nedfeldte lovverk, arbeidrettigheter som er utarbeidet av fagforeningene og demokratiske verdier som, ytringsfrihet og religionsfrihet. Dette er rettigheter og friheter som alle i samfunnet kan nyte godt av. Å praktisere religion, og politiske symboler i arbeidslivet og i skoleverket er for lengst utgått på dato i Norge.

Jeg finner det merkelig at de samme sosialistiske partiene og deres tilhengere nå ønsker islamske verdier, religion og symboler inn i yrkesverdagen og samfunnet generelt. De fleste som har levd noen år vet at sosialistene begynte et aktivt sekulariseings arbeid for ca 25 år siden. De mente kristendommen og religion var svært uheldig for det norske samfunnet. Nå vil de samme partiene innføre Islamsk religion og ideologi? De som stiller seg uenige eller kritiske blir nå stemplet som rasister. Dette her forstår jeg lite av.
Pls kan noen forklare meg dette.

Hilsen

Tidligere AP velger.

Anonym sa...

Ja huff, faren fremmedfrykt og gruppestigma er mye verre enn å ta problemer med innvandring på alvor... En ny stemme til FrP her, gitt... Godt valg, Oddbjørn Evenshaug!

Anonym sa...

Det er helt utrolig nå bruker politikerne tid på å diskutere Siv sin retorikk istedet for å se på innholdet, gjøre litt research og kansje kontakte Sveriges sittende regjering for å få belyst saken.
Jeg er sjokkert, NRK tar kontakt med sosialist partiet i Malmø for å få informasjon om byens tilstand. Sosialist partiets leder sier at grunnen til 90 branner det siste året var egentlig brannvesenets feil. Byens brannvesen valgte å redde bydelens skole istedet for bydelens moske noe som satt innvandrerene i kok.

Mens innvandrer ungdom gikk å satte fyr på bygninger tar brannvesen selvkritikk og ber brannstifterne og steinkasterne på kaffe, samtale og ønsker nå å rekrutere flest mulig. Sosialist partiet som styrer Malmø tar selvkritikk og har kommet med en beklagelse overfor minoritets gruppene i Malmø.
“ehh sorry for at vi reddet skola deres etter dere satt fyr på den. Føler oss ansvarlig for at dere satte fyr på 90 andre bygninger også. Men hei kansje dere vil bli brannmenn?”

SV og AP snakker ikke lengre om integrering. Nå er det assimilering som gjelder.

We are the BORG :(

Anonym sa...

Tøvete kommentar! Men når den politiske retorikken anta reklamens karakter, lett virkeligheten fort snudd på hodet.

Jeg vil heller sammenligne Siv Jensen med folk som Torgny Segerstedt før krigen. Folk som så og advarte mot en annen totalitær politisk ideologi og det som det gode selskap den gangen ikke heller ville vite eller høre noe om.

Anonym sa...

Det det står og faller med i denne debatten er om Siv Jensen har rett eller ikke. Og Siv Jensen har rett.

Som så ofte før vil det vise seg at FrP får rett - igjen!

FrP har nemlig den fordel at det ikke er et strutseparti når det gjelder islamisering, innvandring og integrering. Det har ikke noe problemer med å åpne øynene for de problemene som er, der andre ønsker å feie ting under teppet og late som om problemene ikke finnes.

Det gjør at FrP vet mer om disse tingene enn andre, fordi de andre stikker hodet i sanden.

Mange kjenner seg derfor ikke igjen i denne virkeligheten, men debatten vil vise at FrP har rett:

http://www.youtube.com/watch?v=oQGv4KvanRg

Bränderna ökar på Rosengård.
http://sydsvenskan.se/malmo/article320978.ece

Räddningsstyrkans chef skakad efter lägenhetsbranden.
http://sydsvenskan.se/malmo/article121060.ece

Rosengård är tyvärr inte unikt.
http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1412192/ulf-nilson-rosengard-ar-tyvarr-inte-unikt

Islamister styr över invånarna i Rosengård.
http://www.hbl.fi/text/utrikes/2009/1/28/d22785.php

Anonym sa...

"Når Frp kan hevde at innsatte i fengslene skal spise mat som de i henhold til sin religiøse tro ikke kan spise, er det krenkende og langt unna det hijabdebatten dreide seg om."

De burde vært glade for å få mat i det hele tatt. Men nei da! Så får man lese at de vil ha særbehandling - at visse typer mat ikke er bra nok for dem. De får sulte ihjel, da - hvis de foretrekker det! Enten de er muslimer, jøder eller vegetarianere.

Om de var allergiske mot noe kunne man forstå det. Likeså om maten var muggen eller råtten. Men nei da, den er bare ikke fin nok for disse eksemplarene av "prinsessen på erten"!

De får kost og losji betalt av mine og andres skattepenger - og våger å klage! Slikt gjør meg rasende. Men det er nesten verre at bl. a. O. Evenhaug klarer å få seg til å støtte dem.

Skal jeg kalle det "krenkende" neste gang jeg drar for å handle, og ikke får med meg matvarene ut fra butikken før jeg har betalt for dem?

Anonym sa...

Smålig av LO Lederen. Men han er jo kjøpt og betalt av APE. DE som forkastet Valla. Jeg tror det skjedde mye muffens der.

Så man kan ikke vente annet av denne mannen. Og APE bruker han for hva han er verd. Nå har han muligens fått beskjed om å lange ut mot Siv.

Hipp hurra for Siv.
Måtte FREMSKRITTSPARTIET VINNE STORT


DETTE ER PARTIET FOR NORGE; hvis man ønsker å beholde norske verdier og kultur. Og også få litt av våre skattepenger. Nå går de til alt annet enn NORGE.

Anonym sa...

Har du tenkt på at det kanskje er du og Per Kristian Foss som befinner dere i dårlig selskap? Asghar Ali er som kjent AP politikeren som ble kastet ut fordi han ikke tok avstand fra drap på homofile. Er det en holdning som diskvalifiserer en fra en offentlig debatt i Norge anno 2009? Eller islamsk råd som har som sin fremste åndelige veileder, en mann som ønsker et nytt Holocaust, og som tydeligvis er nazist?

Dere kristne kan jo bare vende det andre kinnet til og så får dere møte skjebnen som de kristne i midt-østen. Fra å være en majoritet, er de nå en forfulgt og stadig skrumpende gruppe. Det tidligere kristne Tyrkia, har vel i dag en halv prosent igjen. Etter ett folkemord, og hvor grekerne som hadde bodd der i flere tusen år ble jaget ut.

Sharia handler ikke bare om barbariske avstraffelser, men er også veien som muslimer må følge for å bli frelst. Lykke til sammen med dem Oddbjørn. Vi andre som håper verden går framover og at gammal overtro blir forvist til de private kammersene, må sette foten ned.

Jenny sa...

Jeg blir direkte skremt av å lese noen av kommentarene her, og lei meg på vegne av Norges fremtid. Jeg er selv 17 år og har vokst opp midt i Groruddalen-gryta i Oslo. Det virker på meg som at mange voksne er fastlåste i sine syn på ting og livredd for å godta andres synspunkter og innspill. Flere i denne tråden kan karakteriseres som direkte rasistiske, slik som dem som trekker en direkte linje mellom muslimer og Hitler, eller dere som ikke vil dra til Oslo fordi byen er "infisert av fremmede kulturer". Selv om jeg er uenig med Filosofus har han/hun i alle fall et poeng med å understreke at disse kravene som har blitt framstilt ikke kommer fra alle muslimer i Norge og at muslimer ikke er en homogen gruppe.

Jeg starter neste paragraf med et enkelt spørsmål: Hva er forskjellen på å kreve halalmat i fengselet og å kreve vegetarmat? Vegetariane slipper å spise kjøtt i fengselet, ja, faktisk kan de bli syke av det. Gi en som har vært vegetarianere i mange år kjøtt, og de fleste av dem klarer ikke å fordøye det og kaster opp. Muslimer nekter å spise grisekjøtt i fengselet, og de kan faktisk bli syke av å spise dette, eller annet kjøtt som ikke er halal hvis de vanligvis bare spiser halal - siden kroppene deres ikke er vant til det. Hvordan kan vi la en gruppe få kreve spesialbehandling i fengselet, men ikke en annen? Er det kanskje fordi den ene gruppa har svart hår og mørkere hud enn oss?

Det Siv Jensen sier er preget av mørkebrune striper. Hun påstår at FrP er for religionsfrihet, men i praksis vil ikke FrP ha spesielt mange moskeer i Norge. Hvorfor er det frihet for kristne til å praktisere sin religion, men ikke for muslimer? Mange av dere peker på at norsk livsstil ikke er godtatt i muslimske land og at dere der ville blitt arrestert for å være dere selv, og mener dette er et argument for å diskriminere muslimene. Husk at det var en grunn til at de DRO fra landet sitt. De færreste iranere som bor i andre land er enig med landets sittende regjering...

Den norske kulturen er ikke noe fastsatt og statisk. Den har (heldigvis) utviklet seg siden vikingtiden, og matkulturen vår er i utvikling hele tiden. Før var taco og til og med pizza rart og eksotisk. Nå er Grandiosa Norges uoffisielle "nasjonalrett". For meg er kebab like naturlig som kjøttkaker. Integrering er ikke assimilasjon. Det er like naturlig at innvandrere som kommer hit vil se på Al-Jazeera og spise mat de er vant til og glad i som at nordmenn i utlandet vil kjøpe VG på det nærmeste supermarkedet og gå i 17. mai-tog. FrP-velgere er ironisk nok det partiet som har flest velgere i Spania. Disse menneskene (som jeg har vært borti selv) krever resolutt å få lapskaus på den lokale restauranten og Hansa-øl på den nærmeste cervezeriaen. De blir provoserte hvis butikken i nærheten bare har Dagbladet og ikke VG. Likevel krever de at folk som kommer hit bare skal kaste vekk sin egen kultur og bli grisespisende, bundadbrukende nordmenn. Det er ingen fasit på hva en "nordmann" er. En innflytter med en annen religion enn kristendom er like norsk som f eks biskop Kvarme. Hvis man mener noe annet; er man rasist, ettersom man da baserer begrepet "nordmann" på etnisitet og gener (hårfarge, øyenfarge, hudfarge). Og dette er vi alle enige om er rasisme.