fredag 24. april 2009

Bjerkreim og Aano klart i tet i Stavanger

Allerede kort tid etter at bispenominasjonen i Stavanger var klar, kom det signaler om at de lokale kandidatene, Ludvig Bjerkreim og Kjetil Aano, ville få mange stemmer i avstemningen blant menighetsrådene. I meningsmålingen på Vårt Lands nettavis tok de tidlig ledelsen og har beholdt den. Begge fikk også støttegruppe på Facebook, i likhet med Erling Pettersen.

Resultatet av avstemningen i menighetsrådene bekrefter signalene. Bjerkreim har fått flest førstestemmer (39 stemmer), riktignok bare så vidt foran favoritten, Kjetil Aano (36 stemmer). Erling Pettersen fikk 10 førstestemmer. De to siste blant de nominerte, Øystein Bjørdal og Svein Arne Theodorsen, fikk henholdsvis 2 og 1 stemmer.

Enkelte reagerte på at bispedømmerådet ikke nominerte noen kvinner. En alternativ liste med kvinner ble derfor lansert. Det førte ikke fram. Bare en av kvinnene på denne listen fikk en førstestemme, og denne stemmen kom fra Tjensvoll menighet, der soknepresten var blant dem som lanserte listen. Han har altså fått med seg menighetsrådet for sin kandidat.

Vi går nå mot en spennende avstemning blant de kirkelige ansatte i bispedømmet og blant landets proster. Antagelig blir resultatet av disse avstemningene noe jevnere blant de tre som så langt har fått flest førstestemmer. Kanskje vil også Bjørdal få noen flere førstestemmer blant prostene.

2 kommentarer:

Thor Bjarne Bore sa...

Sognepresen i Tjensvoll er ingen hun.

Oddbjørn sa...

Beklager, feilen er rettet i teksten.