fredag 24. april 2009

Lite lystelig for Høyre

Det kan ikke være lett å være Høyre om dagen. Riktignok har Per Kristian Foss markert seg bra i Røkkesaken, men det er også alt den siste tiden. Erna Solberg er nesten usynlig. Det er Siv Jensen som inviteres til mediene når Stoltenberg eller andre fra de rødgrønne skal han en motdebattant. Dagens meningsmåling som er gjort for avisa Vårt Land, skaper neppe bedre humør i Høyres Hus. Oppslutningen når et nytt lavmål med 10, 8 prosent. Det er en tilbakegang på 2,5 prosentpoeng siden forrige måned. Frp får 30,3 prosent og har dermed tre ganger så stor oppslutning som Høyre.

Meningsmålingene svinger, og på akkurat denne målingen for Vårt Land får Høyre vanligvis noe dårligere oppslutning enn på andre målinger. Men tendensen er klar. Helt siden desember har Høyre tapt velgere, i alt nesten 160.000, og vel en tredel av disse har gått til Frp.

Høyreveteranen Leif Frode Onarheim sier til Vårt Land at han tror partiets verdipolitikk er en viktig del av årsaken til at Høyre taper velgere. Han peker bl a på den nye ekteskapsloven, som Høyre bidro til å få vedtatt, og mener Høyre også har sviktet når det gjelder å bevare den kristne kulturarven i skolen.

Oslo Høyres vraking av Inge Lønning på stortingslisten til høsten sender også et signal som må oppleves skuffende av verdikonservative Høyrefolk. Denne nominasjonen har neppe styrket oppslutningen om partiet.

Ingen kommentarer: