tirsdag 14. april 2009

Trener som sutrer

Brann røk på et nytt nederlag i går. Tromsø slo rødtrøyene på deres egen hjemmebane med flott angrepspill. Branntreneren klager på dommeren. Lillestrømtreneren sutrer over Vålerengaspillere som han mener burde spilt for Lillestrøm. Hadde Brann og Lillestrøm vunnet, ville vi aldri hørt denne klagingen. Selv om det er mye følelser i fotball, bør en ha lov til å vente av trenerne at de holder seg for gode til slik klaging og sutring etter å ha tapt en kamp. På dette punktet mener jeg å se en viss forskjell mellom norske og svenske trenere i den norske toppligaen. Det er mulig jeg tar feil, men jeg har et inntrykk av at de svenske trenere ikke har den samme tendens til å klage på dommerne som vi nå ser at bl a Brann-treneren bedriver. De virker mer modne og reflekterte enn enkelte av de norske. Uansett – det er etter min mening et kjennetegn på en god trener og leder at han/hun er i stand til å heve seg over eventuelle tvilsomme dommeravgjørelser og i stedet fokusere på det en kan gjøre noe med.

For øvrig ser det ut til at tendensen til at mange av de forhåndsantatte topplagene presterer dårlig fortsetter. I går måtte det riktig nok bli poeng på Vålerenga og/eller Lillestrøm, og det ble Vålerenga som tok poengene. Dermed står Lillestrøm, som på forhånd ble tippet i toppsjiktet fortsatt med bare to poeng. Spørsmålet er om ikke Lillestrøm allerede nå kan begynne å se langt etter gullet. Heller ikke Viking klarte mer enn ett poeng mot Lyn. Så får vi se hva Stabæk kan klare mot Fredrikstad på bortebane. Det kan bli fortsatt tilværelse i nærheten av bunnen for fjorårets serievinner.

Oppdatering: Hans egentlige navn er Mikkel Diskerud. Men han liker å skille seg ut atten-åringen som ble matchvinner da han satte inn en vakker skåring 5 min før slutt for Stabæk. Derfor navnet Mix på drakta. Jeg tror det kommer til å bli mer Mix.

1 kommentar:

Tommy Johansen sa...

Du har helt rett i at treneren til Brann sutrer. Men det er jo han som burdte vært mest fornøyd med dommeren - Tromsø fikk jo et feilaktig annulert mål, samt at Brann fikk to meget billige straffespark. Noen skjønner ikke når de bør bruke kruttet, og sutrer i situasjoner der det heller burdte holdt munn.