Kjell Inge Røkke skriver brev til Jens Stoltenberg der han gir statsministeren sin uforbeholdne unnskyldning for at hans medvirkning på Aker-dagen 2. april nå har blitt gjenstand for kritikk. Røkke mener Stoltenberg ikke fortjener den kritikk han har fått for å delta. Det var ikke en del av planen at han skulle forholde seg til og kommentere de avtalene som i ettertid har vist seg å være kontroversielle.
Nei, det var det nok ikke. Men det står nå fast at statsministerens deltagelse på Aker-dagene illustrerer at relasjonen mellom regjeringen og Røkke er svært så tett. Så tett at også Ap-folk finner det nødvendig å rope et varsku, slik f eks Tore Lindholt gjør. Det sitter en rekke tidligere statsråder i Røkkes selskaper, sier Lindholdt til NRK. De sitter ikke der på grunn av sin overlegne forretningsmessige kompetanse. De sitter der for sitt kontaktnett. Politikerne, og regjeringen i særdeleshet, må være oppmerksom på hva slags fare dette representerer for vårt lille land, sier Lindholt.
Oppdatering: Røkkes unnskyldning blir slaktet av PR-eksperter, og blir kalt en "Valla-unnskyldning", dvs en halvveis unnskyldning. Unnskyldningen oppfattes rett og slett som klønete, bl a fordi den trekker Stoltenberg enda mer inn i saken enn før. Men TV2's påvisning av at Stoltenberg faktisk gikk god for transaksjonene viser vel at Stoltenberg allerede er rimelig langt inne i denne "suppa".
2 kommentarer:
Nære forbindelser"...............
Hvem husker ikke Ap sin Oljeclub" der Stoltenberg og Ap topper møtte Norske og utenlandske industriens ledere, utenlandske topp politikere og ledere for arbeidstaker organisasjonene på bakrommet ? Ap sin hemmelige Club ble stiftet i 1984 da Ap mistet makten til Høyre og fungerte helt til år 2001. Arbeiderpartiet har et stort problem , de driver med uredeligheter i alle settinger. Hadde Stoltenbergs Ap vært i Amerika så hadde alle vært buret inn for hemmelige avtaler, hemmelige prissamarbeider, undragelse av dokumentasjon og informasjon uten hjemmel.
AP har representater i Lo sitt styre. Lo sitter i sentralstyre til AP med tre medlemmer. Ap sitter i sammen med tidligere Ap politikere i styrerom der staten er eiger og rep, således det politiske syn og partiets føringer. Dette systemet er så sammenflettett at det blir en udemokratisk suppe som bare kan likne grisen. Nå gjør de avtaler med sine nære venner i industritoppenes sfære og det kommer ut avtalegrunnlag som er ferdig formet på bakrommet. Så støtter Lo dette offentlig som ,,fornuftig" og riktig og de kommer rett fra sentralstyrerommet til Ap.Arbeiderpartiet står for en ,,mafiakultur,, der Lo fungerer som en Kgb, dørvakt og vaktbikkje mot innsyn i elendigheten. Stabsjefen på SMK, Sjøtt-Pederesen har ikke det beste rykte i så måte. Makan til hestehandler og spinnekjerring skal en lete dypt etter i gamle KBG og GRU sine arkriver for å finne. Mannen er ikke ansvarlig for konsekvensene av sine hestehandler og det er vitalt å gjemme den mannen bak statsministerens skygge.Partiboka til hestehandleren er plettfri men ikke konsekvenslisten, den er som ei stemmesankeliste i beste valgstund på gammlehjemmet og den er kynisk rød. Statsråder i Ap flyttes rundt og fremtrer med den dårligeste ansvarshandling etter den andre i politisk historie og de gjør en dårligere og dårligerer jobb etterhvert som de flyttes. De fremsetter en kunnskapsnivå og en naivitet som er avslørende dårlig og de har store problemer med å takle kritikk for sine handlinger. De fremstår som den dårligeste AP - regjering noensinde og dette kommer antagelivis av at de har en full beskyttelse av det Ap politiske grepet ute i styre - stillinger og plasserte personer i nøkkelstillinger. Alle går i felle som gjør at dårlige vedtak og systemer blir beskrevet som
,, skal fungsjonelle i sin virksomhet og utforming" slik at feilen må ligge et annet sted hvis det ikke virker. Jeg hadde sett med et stort og håpfullt smil at disse ,,styrerepresentantene" og venners venners clubber ble forhindret ved lovendring og at de såkalte "parter" ikke kunne representere i samme styrer og i den samarbeidsform som tillates i dag. Det skaper bare udemokratiske maktsentra og en statlig maktkontroll som hindrer enhver demokratisk tanke på vei i gjennom systemet.
Utrolig bra kommentar!
Legg inn en kommentar