torsdag 23. april 2009

Dårlige tider for Frp

Frp har hatt noe dårlige uker. Partiet stemte i 2007 for statens samrøre med Røkke, og har forholdt seg nærmest musestille i de siste ukers Akerdebatt. Slik er det jo når man møter seg selv i døra. Derfor er et ikke overraskende at partiet går tilbake på meningsmålinger. På Opinions nye måling for Avisenes Nyhetsbyrå er tilbakegangen på 2,4 prosentpoeng. Partiet får 28,5 prosent. Ap får en liten framgang til 29,1 prosent, men nok til å passere Frp som størst på denne målingen. For de øvrige partiene er det små endringer. Også denne målingen viser et borgerlig flertall hvis resultatet hadde vært valgresultat.

Høyre gjør det heller ikke på denne målingen spesielt godt, bare 13,9 prosent, en framgang på 0,7 prosentpoeng. Partiet har med andre ord mindre enn halvparten så stor oppslutning som Frp. En statsviter har gjort en undersøkelse der han mener å påvise at Høyre vil tjene på å samarbeide med alene med Frp. Gjennom en spørreskjemaundersøkelse har han funnet at en Høyre/Frp-regjering er mer populær hos velgerne enn en regjering med partiene fra Bondevik II-regjeringen. Jeg tviler på om Høyre tør.

3 kommentarer:

Svein Tore Marthinsen sa...

En snodig overskrift. Skulle 28,5 prosent bli valgresultatet, så vil det være et brakvalg for Frp og historiens desidert beste oppslutning for det partiet - hele 6,4 prosentpoeng over rekorden fra 2005.
Er det dårlige tider...?

Nå skal det føyes til at Opinion pleier å ligge høyest på Frp, og lavest på Ap.

Oddbjørn sa...

Alt er relativt. Du har selvfølgelig rett i at et slikt valgresultat hadde vært utrolig bra for Frp. Men som det burde gå fram av teksten er det tilbakegangen fra forrige måneds måling, samt Frps ”dårlige tider” under Røkkesaken (som du vel neppe bestrider?), som er poenget, og som gir grunnlag for overskriften.

Svein Tore Marthinsen sa...

Tilbakegangen på dagens måling ligger godt innenfor feilmarginen. Og Sentio hadde f.eks. en måling for seks dager siden for DN som viste en framgang for Frp på 1,6 pp.

Men jeg er enig med deg i at Røkke-saken ikke er noen god sak for Frp og at dette kanskje kan slå ut noe negativt på de nærmeste målingene.

Foreløpig viser Frps april-snitt dog 27,5 prosent, mens de i mars lå på 27,2. Her gjenstår imidertlid bl.a. Synovate, som alltid trekker Frps snitt ned, slik at det kan godt hende at partiet ender opp i underkant av 27når måneden er over. Men det skal jeg komme tilbake til...:-)