mandag 20. april 2009

Ap fortsetter alene?

Omgitt av barn og barnebarn ble 70-årsjubilanten Gro Harlem Brundtland i dag hyllet på Aps landsmøte slik bare Ap kan det. Fullt fortjent!
I talen sin til landsmøtet forbereder den tidligere statsministeren Ap på at det kan bli aktuelt å ta regjeringsansvar alene etter stortingsvalget til høsten. Hun mener partiet er sterkt nok til det. Stoltenberg kan naturligvis ikke uttale seg i denne retning. Han må være lojal mot det rødgrønne samarbeidet og male på at de tre partiene sammen skal vinne valget og fortsette trepartiregjeringen. Muligens tror han på det. I hvert fall må han si det.

Jeg tror imidlertid ikke det er tilfeldig at Gro sier det hun gjør. Hun og alle på landsmøtet vet meget vel at det slett ikke er usannsynlig at Sp og SV gjør et så dårlig valg at flertallet ryker. Samtidig ser det dårlig ut når det gjelder opposisjonens muligheter for å stable på beina et styringsdyktig flertall. Dermed taler mye for at Ap må fortsette, men alene. Stormende applaus til de to juniorpartnernes ledere på Aps landsmøte endrer ikke på det. Men det kan bli spennende å se om Ap vil fri til KrF og/eller Venstre for å skape et nytt flertall. Ingen ting er umulig i politikken, og mye er usikkert. Men blant det sikre er det at Ap meget gjerne vil fortsette med regjeringsmakt. ”Maktmennesket” Gro Harlem Brundtland har minnet oss om det i dag.

LES OGSÅ:
-
Gro: Røkke en pioner
- Krever svar av Røkke

- Aps nye "stjerne"
- Kolberg til kamp mot "ekstremisme"

Ingen kommentarer: