torsdag 2. april 2009

Jordskjelvene er små i Norge

Ytterligere en politisk meningsmåling viser at Frp skårer høyt på sine utspill og standpunkter i innvandringsdebatten. På en måling gjort for Bergens Tidende går Frp fram 3,7 prosentpoeng til 29,6 prosent. Dermed er partiet ikke langt unna samme oppslutning som Ap, som får 31,5 prosent. Det er en tilbakegang på 4,4 prosentpoeng fra februar.

Det begynner nå å bli en del målinger som tyder på at Frp kan komme til å gjøre et kjempevalg til høsten. Skjønt det er lenge igjen, og mye kan skje. Men valgforsker Hanne Marthe Narud mener det skal et politisk jordskjelv til om Frp ikke skal få et bedre valgresultat enn i 2005, da partiet oppnådde 22,1 prosent av stemmene. Jordskjelv skjer som kjent sjelden i Norge. Og om det hender, er de ikke store.

Problemet for de andre partiene synes å være at de ikke riktig vet hvordan de skal møte Frp i islamdebatten. Kolbergs forsøk var ikke akkurat vellykket. Også SV får kritikk av sine egne for tafatt opptreden. Religionsviteren Kari Vogt frykter en mer hatsk og uforsonlig tone i debatten.

Ingen kommentarer: