onsdag 29. april 2009

Kjetil Aano vant bispevoteringen i Stavanger

Kjetil Aano fikk en hyggelig melding på 60-årsdagen sin i dag. Han vant en klar seier i bispevoteringen i Stavanger med 122 stemmer som nr 1. Ludvig Bjerkreim, som fikk flest stemmer blant menighetsrådene, kom på annen plass med 86 stemmer som nr 1. På tredjeplass kom Erling Pettersen. Han fikk 79 stemmer som nr 1. Ikke uventet gjorde Pettersen det godt blant prostene med 26 førstestemmer. Aano fikk 18 førstestemmer fra denne stemmegruppen. Aano fikk flest førstestemmer blant professorene. Aano fikk også flest stemmer totalt med 264 stemmer (summen av første-, andre- og tredjestemmer). Også her kom Bjerkreim på andreplass og Pettersen på tredje. Som ventet fikk Øystein Bjørdal, som kom på fjerdeplass, en del førstestemmer blant prestene og prostene.

De gruppene som har deltatt i voteringen er (1) prester i offentlig kirkelig stilling i Stavanger bispedømme (2) prostane i de andre bispedømmene, (3) de teologiske professorene ved de teologiske fakultetene og rektorer ved de praktisk-teologiske seminarene, (4) menighetsrådene i Stavanger bispedømme og (5) vigslede kateketer, diakoner og kantorer i offentlig kirkelig stilling i Stavanger bispedømme

Den voteringen som nå er gjennomført, er den klart viktigste, og Aano framstår etter dette resultatet som den sterkeste kandidaten til å etterfølge Ernst Baasland som biskop i Stavanger. Baasland går av 15 juni. Resultatet går nå til Kirkerådet og biskopene, som har frist til 28. mai med å gi sine råd til kultur- og kirkeminister Trond Giske om hvem de mener bør bli ny biskop i Stavanger.

Ingen kommentarer: