lørdag 11. april 2009

Trøstende ord

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland bringer i et intervju i VG trøstende ord til sine landsmenn: Vi trenger ikke være bekymret over finanskrisen, vi har jo Jens og Kristin. Det var mye verre på slutten av 1980-tallet da hun var statsminister, kan hun fortelle. Da hadde vi den verste perioden i norsk økonomi fra etterkrigstiden og fram til nå.

Mulig hun har rett. Spørsmålet er om dette er noen trøst for alle som nå mister jobben sin og alle som går konkurs. Jeg er heller ikke så sikker på om alle har den samme tillit til Jens og Kristin som den tidligere ”landsmoder”. Ikke desto mindre, Harlem Brundtlands innspill gir et nyttig historiske perspektiv på situasjonen.

3 kommentarer:

Jon A sa...

Hei Oddbjørn.
Gro er bilderberger, hun. De har ikke de samme bekymringene som oss andre dødelige.

Hun tar det med ro, hun. Ingen problemer der i gården, før livet skal gjøres opp for da...

Unknown sa...

Merkelig hvordan jeg oppfatter hennes siste korstog i media kun som et ulete "stakkars meeeg" skrik, hvor det reelle målet er å rakke ned på FrP.

Hun er en snylter, kjeftsmelle og venstre-intelektuell. Tror at grunnen til at hun nå "åpner seg", slik som vi den siste tiden har sett, er at hun ønsker å rette opp litt av den skjeve rammen som media rammet henne inn i.

Anonym sa...

Hvis vi ser tilbake og husker "tiltroen" til Gro den gang hun hadde som jobb å rydde opp etter høyrebølgen - stikkord "bumperstickers" stoppA på gode konservatives biler - har nok Jens og Kristin mye bedre utgangspunkt.

Ingen av dem er på noe nær så upopulære blant konservative tenkende og populistiske mindre tenkende: Hun var "kjeftesmella fra Bøydø" som viste sitt sinne overfor Kåre Willochs bornerte, men elegante arroganse, ved at halssmykket hennes hoppa på pulsårene i halsen.

Men folk flest var i stand til å se hva hun har betydd internasjonalt - og hva hun kunne vært om hun ikke hadde prioritert Norge.

Og hvis Lars opplever henne som "rakkende ned" på FrP - hun sier bare det samme som Einar Gerhardsen sa i sine siste dager.

(Og det er _ikke_ at FrP var partiet som skulle føre hans arbeid videre.)