fredag 17. april 2009

Som en kunne vente

Det gikk som en kunne vente i Akersaken. Verken Stoltenberg eller Røkke hadde råd til å la striden vare. Stoltenberg skal i morgen møte Aps landsmøte og må da ha noe å komme med. Røkke kan ikke i lengden leve med å være landets stjerneskurk. Derfor har de etter det NRK kan opplyse, satt seg ned og blitt enige om en prosess som skal lede fram til en løsning begge parter kan leve med: Salgene skal opprettholdes, men Aker Solutions skal innhente en ny, uavhengig verdivurdering av handelen fra et internasjonalt firma. Kjell Inge Røkkes Aker ASA har trolig sagt seg villig til å senke prisen for de omstridte selskapene.

Dermed kan Stoltenberg si at han har vunnet fram. Det kommer vi til å få høre noen ganger i tiden som kommer. Men realiteten er nok at Røkke stort sett får det som han vil, selv om han altså trolig må inngå et kompromiss om en litt lavere pris.

1 kommentar:

Knut Johannessen sa...

"Dermed kan Stoltenberg si at han har vunnet fram."

Det tror jeg han får store problemer med all den tid regjeringen har stått på at transaksjonene skal nullstilles. Dessuten nekter regjeringen for at de er blitt enige, slik NRK melder.