onsdag 27. mai 2009

Solhjell gjør barnehageretrett

Forrige tirsdag aksjonerte private barnehager mot regjeringens høyst urimelige forslag om å ta bort bestemmelsen i barnehageloven som sikret private barnehager likeverdig behandling. Nå tydeligvis regjeringspartiene kommet til fornuft og sagt fra til SV-statsråd Bård Vegar Solhjell at det ikke går an, eller kanskje har de minnet om at det er valg til høsten. Med en slik urimelig behandling av nesten halvparten av barnehagene i Norge, hadde det ikke vært overraskende om småbarneforeldre hadde gitt svar på tiltale til høsten. Det skjønte vel Solhjell også når han så styrken i protestene, og i dag gjør han retrett.

På en pressekonferanse i dag er det gjort kjent at det i lovs form vil bli slått fast at private barnehager vil få like god finansiering som offentlige barnehager. Altså presis hva Private Barnehagers Landsforbund gikk til aksjon for. Det skal det fastsettes en nasjonal forskrift som definerer likeverdig behandling. Regjeringen tar sikte på å oppnå likeverdig behandling gjennom en opptrappingsplan i løpet av en periode på inntil fem år. Opptrappingen av tilskuddet vil sette ikke- kommunale barnehager i stand til å tilby likeverdige lønns- og arbeidsvilkår som i kommunale barnehager.

Så vidt jeg forstår ønsker imidlertid ikke regjeringen å sikre fremtidige private barnehager en likeverdig behandling. Likeverdighet og rettferdighet skal bare gjelde de som allerede er opprettet. Solhjells forsikring om at han ønsker full likeverdig behandling av private barnehager lyder derfor noe hult.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart skal Private barnehager
skal ha samme statsøtte som
Konnunale.60% av alle barnehagene
i Norge er Private.Hva skulle Norge
gjort uten dem.Regjeringen har jo
tidligere vært i mot dette.
Kun valgflesk .

Jill

sidsel sa...

Ja jeg må innrømme at hver gang jeg ser try...til Solhjell må jeg le. Det er så innlysende hva dette dreier seg om. Det patetiske er jo bare at velgerne gjennomskuer dette skuespillet nå foran valget!