lørdag 13. juni 2009

Dyster situasjon

Mange mennesker i Iran er sinte etter presidentvalget. Det er forståelig. De næret sikkert et aldri så lite håp om endring ved å vise i valg sin motstand mot president Mahmoud Ahmadinejads regime. Så stjeler Ahmadinejad hele valget og kaller det "en gledens dag". Det var antagelig naivt å tro at en leder av hans type skulle skulle gi fra seg makten gjennom et rettferdig valg. Knapt noen tror et øyeblikk på at Ahmadinejad har vunnet valget med nesten to tredeler av stemmene, slik den iranske valgkommisjonen hevder. Et valg der for øvrig alle kandidatene må godkjennes av et religiøst råd før de kunne få delta.

Valget er langt på vei et fiktivt valg, som avholdes for å gi regimet et skinn av legitimitet og for å roe ned folket. Muligens har regimet forregnet seg. Opptøyene er alvorlige. Men som alle regimer av dette slaget blir vel opprøret slått ned med hard hånd. Jeg noterer at Gahr Støre sier han ikke er opptimistisk når det gjelder situasjonen i Iran. Det beste vi kan håpe på nå er at regimet skjønner at man i lengden ikke kan underkue frihetslengselen hos folk.

Les også:
Reformpolitikere arrestert
Flere kommer til å bli arrestert
Folk er villige til å dø
Nye sammenstøt
Ahmadinejad sammenligner opptøyene med fotballbråk
Nå må verden reagere

3 kommentarer:

Anonym sa...

alle Musavi tilhengerne som ikke innser nederlaget fortjener få de slagene vi ser på nyhetene..
ikke dems feil at Ahmadinejad er best..

Cash sa...

Vanskelig å ta deg seriøst anonym. Ikke for å være en stavelses-fascist(Hvis det er et ord) men han heter Mousavi.

Ingen vet hva som har skjedd under valget i Iran, men det kan tenke seg at valget er tuklet med da styret i landet ikke i grunnlaget er noe som helst demokratisk, der en ayatollah og et presteskap har størst kontroll over makta.

Anonym sa...

Hei Oddbjørn.
Alle 4 kandidater er like og er trofaste tilhengere til den brutal og barbar regimet i iran ,men de har kanskje lit forskjellig metoder for å slå ned opposisjoner. Ahmadinejad vil drepe motstandere ved henging ,men Mosavi viI drepe motstandere med gjevær , Rezaii vil bruke steining , ,Karobi vil bruke terror metoder . Kjære Oddbjørn islamik terror og korrupt regimet har mange deler akkurat som et bilmotor som uten en av de delene virker ikke motoren perfekt. Islamik regimet er et virus pakke i helhet som okkuperte iran og tatt iranske folk som gissel og torturerte og drepte de og plyndret irans resursi 30 år og samtidig spret terror og frykt og vold til alle verdens del å stotte alle terror organisasjoner i verden .Vi i frie vesten må velte og fjerne den skamløse terror regime i HELHET forgodt fra verdens kropp OM vi vil leve i fred og ro med minimal vold og terror frykt .