fredag 26. juni 2009

Ap "i fritt fall”?

Ap faller med 6 prosentpoeng på en politisk meningsmåling Norstat har gjort for avisen Vårt Land. På den samme målingen i mai lå Ap på hele 35,4 prosent, som var en liten framgang i forhold til målingen i april. Nå ender Ap på 29,4 prosent. Frp er nesten like store som Ap. Frp øker til 28,6 prosent, og tar dermed igjen noe av den store tilbakegangen denne målingen viste for Frp på målingen i mai.

Målingen ble tatt opp i forrige uke da Bjarne Håkon Hanssen var sterkt i fokus i mediebildet på en måte som ble oppfattet negativt. Han kom med meldingen om den nye helsereformen, som ble oppfattet slik at han ville ”ta fra” folk fastlegen deres, og han tok en telefon som ikke ble nådig oppfattet. Det er nærliggende å tolke Aps tilbakegang i lys av dette, og muligens er det en del av forklaringen.

Men påstanden om at folk vil bli fratatt fastlegen, er feil, og telefonepisoden vil fort være glemt. Derfor skal det mere til for at Ap skal få et mye dårligere valgresultat i september enn antatt, i hvert fall hvis Ap klarer å overbevise folk om at de har mistolket helsereformen. Avisene skriver at Aper tatt av et ras” og er "i fritt fall”. Selv om nedgangen på denne målingen ligger utenfor den såkalte feilmarginen, tror jeg vi bør se andre målinger som bekrefter tilbakegangen, før vi kan slå fast at Ap er etablert på 20-tallet igjen.

De rødgrønne taper flertallet igjen i denne målingen. Men Høyre viser ingen tegn til bedring, og mellompartiene holder seg med beskjeden oppslutning. Erna Solberg kan gjenta til hun blir enda blåere at hun er den naturlige statsministerkandidaten på borgerlig side. Det ser ikke ut til at det gjør særlig inntrykk på velgerne.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den rød-grønne regjeringen har driti seg ut på flere punkter, og mye som må rettes opp, ingen tvil om det.

Dette gjelder alt tullet rundt hijab-saken, blasfemiparagrafen, Åslaug Haga's avgang og barneombud saken.

Mye å klage på, men totalt sett så har regjeringen også gjort mye riktig.

Når folk klager på regjeringen, greit nok, la oss si at vi skal gå for forandring, men er det noen som faktig tror at FRP er løsningen? At Frp vil gjøre ting bedre? Det lurer jeg på, bare å lese gjennom partiprogrammet til Frp er direkte flaut. Dette gjelder spesielt på innvandringspolitikken, denne ghettofiseringsplanen er jo bare syk, beste måten å integrere folk på er å plassere folk på lukkede mottak? Bare jeg som synes det skurrer?

Verfen DelaVega

Anonym sa...

Verfen DelaVega

Du glemte selvsagt å få med deg at det også sto i partiprogrammet at de i tillegg til å være på lukket mottak skal få rask behandlig på sine søknader.3 uker er et rimelig ok løsning syns du ikke det?FRPs politikk er ikke flau,de ser på løsninger som ingen andre partier tør å ta tak i fordi de er redde.Men iflg meningsmålinger så liker et flertall FRPs partiprogram.Jeg har selv lest det.I det store og det hele så syns jeg ikke FRP folkeavsteming i viktige saker er å kimse av.Jeg har derimot mye i mot AP EØS avtale og en svekket norsk lov og politikk i Norge.Her har de brutt grunnloven ;Norge skal være udelelig og selvstendig.Shengen avtalen er et lavmål.Den blir brukt til å ta inn innvandrere helt ukritisk,og setter Norges sikkerhet i fare,også får landets nordmenn,uansett bakgrunn.Det går an som andre steder å forhandle seg frem til løsninger uansett bakgrunn også med FRP som regjringleder.

Anonym sa...

Ja, adjektivene mine kan jeg trekke tilbake, regnet ikke å få svar så skal prøve å bruke noen mer velformulerte ord.

Jeg synes lukka mottak klassifiseringen til Frp er veldig ghetto-aktig. Som jeg har sagt tidligere, den rød-grønne regjeringen har hatt et heller mindre bra forhold til innvandringspolitikken. Altså, i Danmark har de lukkede mottak, og der har det ikke akkurat gått bra, kriminaliteten er fortsatt uforandret bortsett fra inni de lukkede mottakene, der den vokste med 600%, ifølge uoffisielle kilder riktignok.

Jeg tror det blir feil ovenfor integreringen å ta alle under samme kam. Samtidig så mener jeg at tre ukers behandling er for raskt, vanskelig å behandle dette skikkelig og grundig på så kort tid? Jeg vet at dagens system er for treigt og byråkratisk, men tre uker blir vel litt i det meste laget av en oppgradering.

I tillegg til at hele ideen med lukka mottak virker veldig som et veldig pent ord for ghetto. Og akkurat ghettoer har vi lært fra historien at ikke er så veldig bra.

Jeg er veldig glad i den egelitære samfunnsmodellen til Norge, og tror ikke Frp vil hjelpe mot å bevare og forbederede den. Spesielt dette med å avvikle vinmonopolet og selge sprit i daglivarebutikken blir tullete og useriøs politikk. Jeg tror ikke velferdsstaten Norge vil fortsette å være en velferdsstat.

Verfen

Anonym sa...

Ghetto?
Folk i asylmottak skal ha rask behandling. Og så er det er dem som får innvilget søknad og får opphold som skal integreres. Evenhaug mener at folk i asylmottak skal integreres. Totalt misforstått!!

Oddbjørn Evenshaug sa...

Til siste "Anonym": Hva i all verden mener du med å referere til meg i kommentaren din? Hvis det er meg du mener med "Evenhaug"? Jeg har ikke skrevet et eneste ord om "folk i asylmottak" eller om "getto"!

Anonym sa...

Jeg skjønner desverre ikke hvor Evenhaug kommer inn i dette, kan ikke huske å ha lest noe som helst fra han om asylpolikken til Norge, ihvertfall ikke innlegget vi diskuterer, men som riktignok har kommet ut av topic.

Jeg synes du forøvrig ikke svarer på innlegget mitt, men bare fortsetter der vi slapp på forrige replikk. Jeg velger derfor å se på denne debatten som avsluttet ved mindre du ikke kommer med noe mer forklaring av hvorfor asylsøknader skal bli avklart så fort, og hvorfor ikke "lukka mottak" kan minne om ghettofisering.

Vi er helt enige i at det er de som får godskjent asylsøknad som skal integreres, uenigheten vår ligger i at en tre ukers frist kan føre til ufattelig mange hastevurderinger som kan gi folk som absolutt ikke fortjener å bo i dette landet asylsøknad og folk som absolutt trenger hjelp til å bo i dette landet avslag. Værsåsnill utdyp dette og prøv å svar på alt jeg sier hvis vi skal debattere på et saklig grunnlag.

Jeg vil veldig gjerne høre meningen din Evenhaug, det ville ikke overrasket meg om du var uenig i oss begge, så kan være interessant for oss unge å lære fra de eldre.

Verfen 18 år.

Oddbjørn Evenshaug sa...

Takk for innleggene fra dere begge, som jeg har lest med stor interesse. Helt greit at dere diskuterer dette, men personlig avstår jeg om dette temaet akkurat nå, ettersom det ikke var akkurat dette jeg tok opp i posten.