onsdag 10. juni 2009

Den beste prestasjonen

Til tross for en håpløst dårlig fotballandskamp mot Makedonia lørdag har både Drillo og mange medier hausset opp stemningen i forkant av Nederland-kampen med fullstendig urealistiske forhåpninger om at god organisering skulle skape et under i Rotterdam. I kveld opplevde alle sannhetens øyeblikk. Norge ble avkledd av et nederlandsk lag som var best i alt, og Norge scoret ikke i denne kampen heller. Om de mest optimistiske ikke var overbevist før, bør de være det etter dette tapet: Norge kommer ikke til VM-sluttspillet neste sommer. Kveldens begredelige forestilling viser med all ønskelig tydelighet at det norske fotballandslaget ikke er godt nok og har lite i Sør-Afrika å gjøre.

Da var det atskillig hyggeligere å se det norske herrelaget i håndball i viktig kvalifiseringskamp mot Makedonia for neste års EM i Østerrike. Det makedonske håndballandslaget i håndball holder antagelig høyere internasjonal standard enn Makedonias fotballandslag. Men i motsetning til fotballaget, vinner altså håndballgutta en klar seier over laget fra den unge nasjonen på Balkan. Dermed skal det mye til at laget ikke klarer å kvalifisere seg. Så kan man spørre hvilket norsk lag som gjorde den beste prestasjonen denne onsdagskvelden? Det kan ikke være noen tvil. Men hvilket lag får mest oppmerksomhet?

LES MER:
Nå digger han Nederland

5 kommentarer:

Anonym sa...

Medvinds menneske! Det er vel strengt tatt det eneste man kan si om det du skrev i bloggen. Regner du ut antallet mennesker i Norge som faktisk har interesse av fotball fremfor håndball, så er det kanskje ikke så rart med hvem som får den største interessen.

Det har seg vel kanskje også slik, at Egil Olsen ikke ytfører mirakler på bestilling. Jeg er overbevist om at, om han hadde hatt muligheten til å styre landslaget fra begynnelsen av kvilifiseringen, hadde tabellen sett ganske anerledes ut, sett med norske øyne.

Men igjen..., dette med snøen som falt ifjor etc. gjør ikke mye for folk. Imorgen kommer nok mengden til å "kreve Drillo's avgang". Tåpelige mennesker. Forsøk heller å se helheten og litt lenger enn nesen rekker?

/Drillo entusiast

Anonym sa...

Jeg oppfatter landslaget til å bestå av hovedsaklig primadonnaer med hovedfokus på andre ting enn fotball. De er overbetalte, mediekåte kjendiser som ikke presterer.
Så enkelt er det.

Anonym sa...

Folk må snart skjønne at dårlige spillere er grunnen til at Norge er så dårlig. Om Drillo er trener spiller ikke så stor rolle, han er ingen mirakelmann.

Personlig synes jeg fotballfilosofien hans legger for mye vekt på det defensive, og for lite vekt på det offensive. Vi vinner ikke kamper ved å være lite offensive.

Anonym sa...

Drillo er den beste til å føre norge videre, men vi må ha inn flere som kan kjempe om spissplassen, så vi får hevet nivået. Ellers er det helt greit. vi viste mot tyskland at vi kan!

Det er klart vi må være optimistiske! Kommer ingen vei med det motsatte!

Nederland er en av verden beste lag, ergo en bra prestasjon av norge å tape 2-0. Helt greit det.

Anonym sa...

Vi spilte greit defensivt mot Nederland, men offensivt var det forferdelig dårlig. Det skulle forresten egentlig ha vært 3-0 til Nederland.

Det hjelper ikke å sparke ballen høyt opp på banen når spillerne ikke har kommet seg dit engang. Det var jo bare Carew som var der. Det kaller i hvert fall ikke jeg god offensiv fotball.