søndag 21. juni 2009

Når fotballen er rettferdig

Jeg var på Marienlyst stadion og så kampen mellom Strømsgodset og Tromsø. Etter en første omgang som var forholdsvis jevn og det skjedde lite, åpnet andre omgang med Tromsø-scoring allerede i første minutt etter håpløst forsvarsspill av Godset. Men bare et par minutter etterpå leverte Godset et nydelig angrep og Ola Kamara utlignet. Deretter dominerte Godset kampen og hadde en rekke sjanser. Men spissen Marcus Pedersen er skadet og Godset mangler en goalgetter. Publikum stønnet over målet som ikke kom. Resignasjonen senket seg over Marienlyst da klokka passerte 90 minutter. Da hadde Tromsøs keeper halt ut tiden det meste av omgangen. Så – fire minutter på overtid og sekunder før dommeren skulle blåse av kampen, satte Storflor ballen kontant i Tromsø-målet. Den gamle floskelen om at stadion eksploderte beskriver presis det som da skjedde på Marienlyst. Noen ganger er fotballen rettferdig.

Det ser ikke ut til at den økonomiske turbulensen i Stabæk har påvirket spillerne i Bærumklubben negativt. Start ble sendt hjem til Sørlandet med fem baklengs i sekken. Ikke akkurat flatterende for klubben som nettopp lå på medaljeplass. Muligens har Start gjort sitt beste i årets serie, mens Stabæk ser ut til å ha fått sving på sakene og antagelig vil være med i medaljestriden. Lyn derimot, må en nesten synes synd på. Klubben er konkursen nær, og i en kamp der de hadde sin første hjemmeseier i lomma, utlignet Odd på overtid.

Molde nekter å slippe RBK lenger foran, slo Fredrikstad og er tilbake på andreplassen på tabellen, mens Fredrikstad må erkjenne at de plutselig befinner seg i nedrykksstriden. Med spillere som ikke er mer disiplinerte enn at de pådrar seg rødt kort for protest mot dommeren, øker sjansen for nedrykk. Litt overraskende kanskje, at ikke Lillestrøm klarte å slå Bodø-Glimt. Men Glimt har ikke gitt opp, tross lite poengsankning den siste tiden. Men Bodø-publikum har visst ikke lenger tro på laget. Årets laveste publikumstall på Aspmyra kan tyde på det.
Les også: Rundens mange bomskudd

7 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Det er den mest konnskapsløse kommentaren jeg noensinne har lest om fotball. Det gjelder kampen Strømsgodset - Tromsø.
Du kan ikke ha peiling på fotball. Alle som så kampen kunne jo se at det var Tromsø som trykket på i 2. omgang for å få seier, og det var de som virket mest villig til å satse offeensivt. Det var også det som ble deres skjebne i kampen. De tapte på overtid nettopp på grunn av deres offensive vilje i sluttminuttene.

Egil sa...

Hvem som er mest kunnskapsløs, kan vel diskuteres. Jeg så også kampen på stadion, og diskuterte den med kompetente folk som så den på tv. Selvfølgelig prøvde Tromsø å få en seier. Men Godset satset også, var best og ville mest, helt til slutt. Dette kan "Anonym" også lese om på http://www.dagbladet.no/2009/06/21/sport/fotball/tippeligaen/stromsgodset/tromso_il/6834060/ og mange andre steder i dag.

Anonym sa...

Hehe.. Diskusjoner om fotball er morsomt.

"Den mest kunnskapsløse kommentaren jeg noensinne har lest om fotball", mener Anonym. Og videre: "Alle som så kampen kunne jo se at det var Tromsø som trykket på i 2. omgang for å få seier".

Vel, VGs kommentator skriver dette, og kan følgelig ikke ha sett kampen..: "Strømsgodset fortsatte å presse gjestene etter utlikningen, mens gjestene kom på noen sjeldne visitter."

Så er det er supporteres soleklare rett å se kampen gjennom patriotiske briller.. ;-)

Anonym sa...

Det er nok en supporters rett og jeg regisrerer at blogger har absolutt ingen bakgrunn i fotball, bortsett fra å være Strømsgodset supporter :-)
Og det gjelder ganske sikkert både Egil og den andre anonyme.
jeg så kampen med nøytrale øyne og det var ikke tvil om at Tromsø prøvde mest, men hadde veldig store mangler når det gjelder å ha en plan i spillet sitt. Lange pasninger opp til Moldskred duger ikke.
Tromsø hadde ballen mest men var lite oppfinnsom innenfor motstanders 16 meter.
1-1 hadde vært et rettferdig resultat, men hvis noen lag hadde fortjent seier vill det vært Tromsø.

Egil sa...

"Nøytrale øyne", ha, ha. De eneste noenlunde nøytrale øynene som så kampen, var NTBs reporter, gjengitt i for eksempel Aftenpostens papirutgave: "Begge lag hadde sjanser til å sikre seieren, men vertene virket å orke mest."

Dette er sannheten: Godset virket som de orket mest - og vant. Og diskusjoner om fotball handler i bunn og grunn ikke om å ha det moro, men hva som er sant, jfr. de uendelige diskusjonene om riktige dommeravgjørelser.

"Tromsø prøvde mest"? Hvordan måler du hvilket lag som prøvde mest i en kamp? Dere anonyme fotballkommentatorer må skjerpe dere.

Anonym sa...

Godset vant 2-1, end of story!