søndag 28. februar 2010

"Kor va’ dæm hæn? "

Du kan si hva du vil om Petter Northug. Noen oppfatter ham som storkjeftet. Men han er mann for sine ord og en sann mester. Det viste han i dag. Noe så suverent! Var våkent med og gikk taktisk perfekt hele veien. Tok riktig posisjon rett før nedkjørselen til stadion, og hadde full kontroll. Sannsynligvis hadde han hatt ytterligere et gir å sette inn, hvis nødvendig. Det sier det meste om verdens beste langrennsløper. Petter Northug kom til OL for å ta et individuelt gull. Mange hadde regnet med at det ville ha kommet tidligere. Når så ikke skjedde, måtte han bare vinne femmila. I spurten sa han farvel til konkurrentene med Teichmann i spissen på en måte som får alle med trønderdialekt til å spørre med Northug: Kor va’ dæm hæn?

5 kommentarer:

tibergsblogg sa...

Jodå, Viktig-Petter Northug var bäst! Både i skidåkningen och på att snacka skit. Grattis Nortug, grattis Norge till en fenomenalt bra OS!

Marte sa...

Trodde Northug kom til OL for å ta 6 gull, jeg..

Lurer også "kor han va hæn??" i det første løpet.. ;)

Oddbjørn sa...

Det har Northug faktisk aldri sagt, Marte. Derimot har han sagt at han ville gå alle distansene, og det har han gjort. Desto større prestasjon å vinne den siste!

Lars sa...

Marte... hvis du hadde fulgt med litt i media, så har Petter sagt at at målet var 1 OL gull. Det er media som har hauset opp hele situasjonen og antydet at han kunne ta 6 gull. Jeg har sett intervjuer med Petter både fra Norsk og Svensk TV, og der sier han at målet er 1 gull.

Bjørn Are sa...

Svenske media gjorde til og med et nummer av dette før OL, "Vi tror ikke han mener det".

Uansett hva han sier blir det feil, for noen;-)