torsdag 25. februar 2010

Det som gledet mest

Alle nordmenn hadde vel ønsket seg gull i herrestafetten, og gull hadde vært stort. Men OL-gull i damestafetten er ikke noe mindre, snarere tvert imot. Det er mer enn en kvart hundreår siden sist, og det sier det meste. Når en ser den gleden de fire norske jentene viser, er det vanskelig ikke å bli revet med. Langrennsgutta får fortsatt mest oppmerksomhet, men jentene har prestert best. Så – gratulerer med det mest gledelige norske gullet jeg for min del har sett i disse lekene! Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen har skrevet sine navn med gullbokstaver inn i norsk skisports historie. Marit Bjørgen står fram som selve OL-dronningen med tre gull og en bronse. Og det er enda en øvelse igjen! Skjønt der skal polske Kowalcyk bli en hard nøtt. Hun gikk en fryktelig sterk etappe i dag.

Ikke overraskende tok Tyskland sølvet, og Finland fikk en etterlengtet bronse. Sveriges Charlotte Kalla gikk en god tredjeetappe, men det holdt ikke til medalje for Sverige, som savnet en syk Anna Haag. Alt skal klaffe for å ta gull i en stafett. I dag var det Norges tur til å få klaff.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Super grattis till værldens absolut bæsta skidåkare. Ja jag skrev skidåkare, hon ær bara helt bæst. Northug(kong)Hellner(prins) ær i skuggan av Marit. Snacka om att leverera!!!!!!!!!!!!!

Det ær tom bættre æn 1. BD 2.Gunde, o blabla bla.

Helt super fantastiskt.

Svenske Mikael som hade tårer i øgonen.

Anonym sa...

Iofs ær den bæste skidåkeren Per Elofsson. Nær han var på topp HADE ingen och då menar jag ingen hængt med honom på distans. Han trænade sønder sig, men fick stryk av høgar med superdopade fucks uppppp! Och fick ett breakdown, fullstænndigt.

Henriettte sa...

De norske gulljentene kan man bare gratulere, dette var kjempbra. Jeg vil i denne anledningen også gratulere Edwin Van Calker som skulle egentlig lede en nederlandsk firerbob i morgen. Han er modig nok til å tilstå at han er livredd for denne farlige banen og defor trekker seg og mannskapet fra øvelsen. Han blir sikkert stemplet som pyse og det some er værre, men jeg for min del beundrer han for hva han har gjort. Etter min mening fortjener han en medalje i mot.