tirsdag 16. februar 2010

Grattis igjen, Sverige!

Tro det eller ei, jeg tippet faktisk gull til Bjørn Ferry jaktstarten, og slik ble det. Ferry gikk et meget solid løp, sikker skyting og sterk i langrennet. Franskmannen hadde ikke en sjanse på sisterunden. Ferry har vært syk, men igjen viser det seg at sykdom en tid før et stort mesterskap ikke behøver å ødelegge, hvis en gjør det riktige for å bli frisk igjen. Veldig flott at de norske løperne sier det var hyggelig at Ferry og vant og unnet ham seieren! Bjørndalen gikk også et fantastisk løp, tok igjen de fleste og var med i medaljekampen. Men innhentingen på de første rundene kostet for mye, og det ble bom på siste skytingen. Surt, syntes Bjørndalen, men var likevel fornøyd med løpet, og konkurrentene skal gå fort og skyte godt hvis de skal slå ham på fellesstarten.

Også Tora Berger gikk et fantastisk løp på jaktstarten for kvinner. Fra en håpløs posisjon langt bak fosset hun fram og var nummer fire i mål. Men svenske Anna Carin Olafsson-Zidek fikk trekk i tiden fordi hun ble holdt igjen i starten. Svenskene kom til at protest ikke hadde noen hensikt.

At en slik arrangørtabbe skal skje i et OL går rett og slett ikke an. Når det så gjentar seg i jaktstarten for herrer, blir en bare oppgitt. Blant annet en canadier ble sluppet av gårde alt for tidlig. Bjørn Ferry gjorde faktisk oppmerksom på feilen, uten at arrangørene reagerte. Løpet burde selvfølgelig ha blitt stoppet med en gang og startet på nytt.

Vancouver-OL framtrer mer og mer som et dårlig arrangement, noe også Heiberg framholder. Arrangørene tåler nå ikke flere tabber.

7 kommentarer:

En STOLT SVENSK sa...

Ja du, så det norska livet har blivit .... söka orsaker till misslyckande. Har fiskleveroljan tappat sin kraft? Eller .... det kan väl inte vara så att tuffa dopingprover skrämmer er? .. Nej, det varken påstår jag eller vill tro.
Gud ÄR svensk... har alltid varit ... se bara på det ruttna landskap ni norrmän tvingas bo i, kala berg här och var spruckna och såriga ..... och ingenstans era misslyckade skidåkare kan gräva ner sig .... Sorry!

Anonym sa...

Själv trodde jag på en enkel seger för Svendsen och brons för Björndalen.

Att Ferry skulle lyckas vinna är en stor sensation, men som svensk, en väldigt trevlig sådan!

I natt hoppas vi på att Norge slår Kanada i ishockey!!!

Anonym sa...

Skäms över "STOLT SVENSK" Lider med Norska laget och folket när det går tungt i spåren. Ni kommer säkert igen. Hoppas verkligen vi slipper se en Norsk eller Svensk med doping stämplat i pannan!
En vanlig Svensk!

Anonym sa...

flor,
Jag är också en stolt svensk men där upphör likheten med den andre stolte. Håller självklart på sverige men om dom nu inte vinner så är det norge som gäller, efter det var det förut finland men efter dopingskandalen har jag tappat förtroende på dom.
Tror nog att norge kommer igen och tar åtskilliga medaljer.
Lycka till hälsar flor.

Anonym sa...

Husk! Norge är världens största land om man plattar ut det...:)

Anonym sa...

Tack för gratulationen! För egen del hade jag tippat guld och silver till Norge med Svendsen som säker etta och Björndalen strax efter.

Ibland gör det ju inget om man har fel ;-) men snart går "proppen ur" för di norske. Kempe på!

Terje. sa...

Neste gang det skal arrangeres vinter-OL i Norden, bør det legges til Sverige. Så kan de norske utøverne bruke mer tid til å trene.