mandag 22. februar 2010

Var det noen som tvilte?

Etter alt presset og medieutskjellingen Petter Northug har vært utsatt for de siste dagene, ville det ikke ha vært overraskende om han ikke hadde lykkes i dagens lagsprint. Spesielt fordi mange også har betvilt om han virkelig er i form. Endog Thomas Alsgård har flere ganger ytret en slik tvil som kommentator i NRK, samtidig som han har ”sikret” seg ved også å si at han fortsatt hadde tro på at Northug ville gjøre det bra.

I dag ga Petter Northug svar på tiltale til alle som måtte ha tvilt. Etter en suverent gjennomført siste runde, der han lurte russeren ved å late som han var sliten, knuste han så vel russeren som de andre konkurrentene på oppløpet og tok gullet sammen med Øystein Pettersen. Nå behøver han ikke tenke på å legge opp. For en revansj! Noen har ønsket å avblåse diskusjonen om Northugs stavbrekk på 30 km hadde betydning for hans muligheter på den distansen. I dag viste Northug at han hadde grunn til å mene at uhellet frarøvet ham sjansen. 50 km står igjen. Jeg sier ikke mer.

Sveriges Theodor Peterson sa før lagsprinten at han skulle slå Petter Northug i en spurt i finalen. Men Peterson var totalt utenfor på sin siste runde i seminfinalen og Sverige klarte ikke å kvalifisere seg for finalen. Peterson falt og brakk staven i første runde. Men Hellner tok lett igjen feltet, og Peterson hadde alle muligheter på sisterunden. Men han hadde ikke en sjanse og ble bare nr åtte. Så kan han selvfølgelig skylde på at han brakk staven. ”Fall knäckte svenska sprintduon”, er overskriften i Svenska Dagbladet. Javel? Husker jeg ikke feil, var det også en annen som for et par dager brakk staven og mente at det var en viktig grunn til at han ble slått, noe mange såkalte ”eksperter”, bl a Gunde Swan mente ikke hadde noen som helst betydning for resultatet. - Det er tydeligvis flere enn Northug som kan beskyldes for å være arrogant for dem som ønsker å bruke slike karakteristikker om ambisiøse idrettsutøvere.

Sverige gjorde etter alt å dømme en tabbe i damesprinten ved ikke å sette sin beste spurter, Charlotte Kalla, på siste etappe. Tyskland vant overraskende foran Sverige, som var min favoritt. Fall preget også damefinalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble involvert i et fall i første bakken og mistet så mye i forhold til teten at Norge aldri kom med i medaljekampen. Uten uhellet? Neppe gull, men uten uhellet hadde de nok vært med på en helt annen måte, og jeg tipper at de gikk glipp av en bronse.

Utrolig hyggelig at det ble en medalje på hopperne. Anders Jacobsen taklet nervepåkjenningen han ble utsatt for ved å måtte vente lenge på toppen før sistehoppet, og leverte akkurat det hoppet som skulle til for å snyte finnene for bronsen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Varför länkar du till svd för? Vi vill inte läsa din blogg.

Oddbjørn sa...

Til Anonym: Men det behøver du da heller ikke! Det er helt frivillig.

Anonym sa...

Sur og grinete svenske. Ler meg ihjel!

Anonym sa...

Rett skal være rett: Hellner gikk sine etapper vesentlig raskere enn Northug. Hellner hadde to etapper på under tre minutter. Northugs beste var på 3 min og 3,5 sekunder

Hellner semi: 3:07.8, 2:57.1, 2:55.8
Northug semi: 3:06.7, 3:04.7, 3:14.5
Northug finale: 3:14.7, 3:11.9, 3:03.5

http://www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/schedule-and-results/mens-team-sprint-free-semifinal_ccm461200FE.html

Anonym sa...

HÆH...??!!! "Rett skal være rett..." Hva da?!

Anonym sa...

"Rett skal være rett" - meningsløs tidsammenligning! Hellner gikk 1. etp; annet startsted, Petter gikk siste etappe, annet målsted. Og de gikk ikke samtidig, etterhvert som sola kom forandret føret seg mye. Og sist men ikke minst, Petter gikk så fort han trengte - Hellner gikk litt saktere enn de trengte ;-)

Anonym sa...

Det är mycket prat om stavar, valla, tider och spurt. Men oavsett allt detta, intrycket man får av Northugg: Han är en skitstövel! Men var och en får ju välja hur man vårdar sitt varumärke.

Kristine sa...

Til Anonym 22 Feb 23.42
Sverige er da et demokratisk land og derfor er det vel ingen som tvinger deg til å lese denne bloggen.

Du skriver forresten at "Vi vill inte läsa din blogg." Hvordan kan du vite at andre i Sverige ikke vil lese denne bloggen?

Henriette sa...

Andre svensker leser visstnok denne bloggen. Så mye jeg vet har vi ikke ordet "skitstövel" i det norske vokabularet. Denne svenske bloggeren diskrediterer seg selv ved et slikt ordbruk om et menneske, Northug nemlig, som han eller hun tydligvis ikke kjenner.

Anonym sa...

jag e inte sjuk, jag e bara svensk hahahahahaha kom ikke til finalen engang, latterlig hahahahaha

Hasse sa...

Detta käftande mellan Norge och Sverige är något Kvällstidningarna har startat. Aftonbladet och Expressen skriver bara dreht och lögner. Till och med än som jag som bara är intresserad av hockey föstår att Northug är idag värdens bäste längdskidåkare. De flesta i min omgivning tycker det skall bli skönt när OL är slut så den svenska hockey ligan startar igen.
Lycka till Norge och spöa alla dopade öststatsländer i skidåkning.
Hasse

Anonym sa...

Nortuggen ha förstört den fina gemenskapen mellan sverige och norge för många år framöver. vart hittade norge en sån konstig människa.......I Tromsö / Stavanger / Havöysund b/ Hardangervidda....Det finns många tfevliga människor i Norge. Men kära röder. Northuggens uppträdande kommer att kosta Norge massor av missade turist intäkter från sverige. en stor gris har ni i northuggen....

http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=586907

Anonym sa...

Veeel....nå er vel ikke svensker kjent for å legge igjen så mange penger når de er ute og reiser ...Mildt sagt. Men dere må vel komme hit enten dere vil eller ikke? For å jobbe ja. Men han der kjeltringen HELLner bør nok ikke vise seg her alene!