onsdag 24. februar 2010

Sølv et edelt metall

Sølv er et edelt metall, sier dikteren. Det samme får de si i den norske OL-leiren i dag. Sølv til Kjetil Jansrud i storslalom og sølv til Hedda Berntsen i skicross er flotte prestasjoner. Det er hyggelig når idrettsutøvere overgår seg selv når det gjelder. Amerikanerne har en vidunderlig evne til å gjøre det. Men i dag så vi også et par nordmenn gjorde det samme. Fra en 11. plass etter første omgang i storslalom kjørte Kjetil Jansrud en meget sterk annen omgang og tok sølvet foran Aksel Lund Svindal, som med bronse i denne øvelsen nå har medalje i alle valører fra dette OL. Jansrud kjører ofte gode annenomganger. Den dagen han skjerper seg og kjører en god førsteomgang også, er han en vinner. Skal vi foreslå neste VM?

Men vi så også at norske utøvere underpresterte i forhold til det en med en viss rett kunne ha forventet. Bøkko gikk vel egentlig litt taktisk dårlig i par med luringen Bob de Jong, som så ofte før la seg like bak parkameraten og ”parkerte” ham i siste del av løpet. Diskvalifikasjonen av Sven Kramer må oppleves utrolig bittert for nederlenderen, spesielt fordi han ble forledet av sin egen lagleder til å gå inn i feil bane.

Heller ikke kombinertgutta leverte varene. Et skuffende langrenn, spesielt av Tande, ga ikke Moan en sjanse til å være med å kjempe om medaljene. En femteplass i lagkonkurransen var langt unna forventningene. Våre deltagere i den gamle norske paradegrenen har ikke fått det til i dette mesterskapet. Enda verre gikk det for Finland, som bare ble nr 7. Dette OL har i det hele tatt vært en sportslig katastrofe for finnene. Innspurten, der Østerrike og USA kjempet om seieren, viste hva gode ski har å bety. I forhold til Østerrikes ankermann Stecher, virket det nesten som USAs ankermann hadde sandpapir under skiene.

En sur fjerdeplass til damene i skiskytterstafetten. Uten tabben av Eikeland på standplass kunne det faktisk blitt bronse. Flatland gikk en meget bra etappe, og Berger slo Helena Jønsson klart på sisteetappen. Men skiskytterdamene har all ære av innsatsen. Det er ikke mange ukene siden at de presterte så dårlig at Ola Lunde sa rett ut på TV at Norge burde overveie ikke å sende noe damelag til OL.

2 kommentarer:

Ola S sa...

Hei, du skriver bra, men set blir feil å tillegge Eikeland noe særlig ekstra skyld for fjerdeplassen. Hun brukte kanskje seks sekunder for mye på å få på børsa der. Lite å si. Men hun brukte ett skudd for mye, og hadde visst falt(?) også. Rogstad går for sakte om dagen. Julie B-Svendsen kom ikke i form i år. Linda G. la opp for tidlig, og ingen juniorer har kommet opp. Ikke stakkars Eika sin feil.

Anonym sa...

Welcome to the www.silverblues.net - the best place to find stunning Jewelry fabulous colored gemstone jewelry