lørdag 27. februar 2010

Langrennsdronningen

Noen nordmenn som er skuffet over at Marit Bjørgen ble slått på målstreken av Justyna Kowalcyktremila? Det er det sannelig ingen grunn til! Et gull til Kowalcyk var fortjent. Hun har vært meget sterk hele sesongen, og var sterkest i spurten denne gangen. Det er ikke overraskende at hun tar et OL-gull. Det er faktisk mer overraskende at hun ikke har tatt flere gull. En viktig årsak til det er nettopp Marit Bjørgen, som er disse olympiske lekenes store langrennsdronning. Fem medaljer, hvorav tre gull. Utrolig bra! Bjørgen selv smiler og er meget fornøyd, også etter tremila, og det har hun all grunn til. Ingen norsk utøver har tatt flere medaljer i samme OL på 86 år, forteller NRK. Det sier det meste om Bjørgens prestasjon, Gratulerer!

Svenske Charlotte Kalla hang med lenge, og jeg trodde faktisk at hun skulle bli med i medaljekampen. Men merkelig nok skiftet hun aldri ski. Dermed ble det for hardt for henne i siste del av løpet og hun endte på sjette plass foran Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. Steira gjorde nok en tabbe da hun avstod fra å bytte ski før sisterunden. Finske Saarinen byttet, fikk mye bedre ski og tok bronsen på det trekket.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ville kanskje si at Kowalczyk var en dårlig taper tidligere, men hun fortjener det gullet. Uansett har det Norge gjort en god innsats i OL, og har hatt mange timer med underholdning.
"Det viktigste er ikke å vinne, men å delta"

Anonym sa...

Man kan bare gratulere Marit, hun er helt suveren og den beste av alle. Dessverre har Justyna Kowalczyk med sine uttalelser gitt oss alle en bismak hva denne sportsgrenen angår. Etter hennes eget dopingproblem, hvor ingen vet med sikkerhet hva som hendte, hadde det sikkert vært mye klokere hvis hun ikke hadde gått ut mot Bjørgen under OL. Hvis hun tror dette med astmamedisiner er slikt et problem hvorfor har ingen andre nasjoner eller sportler klaget? Mange sitter dessverre nå igjen med inntrykket av denne polske jenta er en dårlig taper og sportler og et meget usympatisk menneske,

Anonym sa...

Ha ... Jeg forstår ikke hvorfor dere er så iritert noen taper noen vinner, er det lett å forstå!!! Bør vi gratulere!!! Alle hadde det gøy med OL. For folk som skriver litt dum dere må lære seg å tape, er det normalt!!! Det er en del av livet skal vare kontrast. Hvis ikke blir det kjedelig !!! Mvh