lørdag 27. februar 2010

”K-Mart” kjenner presset

Den canadiske skipen Kevin Martin, også kalt ”K-Mart” har ventet i åtte år på å få revansj etter det forsmedelige tapet mot Pål Trulsen & co i OL-finalen i Salt Lake City. Denne gangen møter han ikke Trulsen i finalen, men et nytt norsk lag. I en forrige finalen bommet Martin da han hadde ”matchball” i siste runde og Norge snøt storfavoritten for gullet.

Sist natt skjedde det samme med den canadiske skipen i damefinalen mot Sverige. Hun kunne avgjort både i siste runde og i ekstraomgangen, men taklet ikke presset, misset og gullet gikk til Sverige. Dette gjør ikke presset på Kevin Martin og hans mannskap mindre. Curling er en nasjonalsport i Canada, og hele nasjonen forlanger at deres lag skal vinne. Dette presset felte damene. Jeg ser ikke bort i fra at det samme kan skje med herrelaget. Norge har i hvert fall alt å vinne. Det norske laget er i Vancouver for å gjøre å leve opp til arrangementet navn, de olympiske leker. De koser seg åpenbart på isen og har alltid smilet på lur.

"K-Mart" smiler ikke. For ham er det alvor. Så alvorlig at han har nektet de norske spillerne å trene i hans curlinghall. Aftenposten kan fortelle at Kevin Martin, som i motsetning til nordmennene tjener meget godt på sin idrett, eier en egen curlinghall i hjembyen Edmonton, en hall han nektet det norske laget å trene i før OL, mens han lot andre lag få trene der. Noen vil kalle det smålig. Under alle omstendigheter, for de norske curlerne vil et eventuelt gull sikkert ikke smake noe mindre godt etter å ha opplevde dette.

Ingen kommentarer: