onsdag 24. februar 2010

Vi sier Grattis Sverige!

Tja, hva skal en si? Stafetten avslørte at Norge ikke har et godt nok lag i dette mesterskapet. 38-åringen Odd-Bjørn Hjelmeset holdt ikke mål. Riktignok sier han at han fikk han is under skiene på sisterunden, men det spørs om gode ski hadde reddet dagen. Skjønt, Northug viste med sin superetappe at han hadde vært i stand til å ta igjen et forsprang. Men nærmere 40 sekunder ble for mye. Dermed ble det "bare" sølv til Norge. Hellner kontrollerte med sitt solide forsprang, og ble ikke utfordret av Frankrike og Tsjekkia. Derfor ble det en lett martch for Hellner, og vi fikk dessverre ikke den spurtduellen mellom Hellner og Northug som vi hadde håpet på.

Det tror jeg Hellner skal være glad for. Northug gjorde akkurat det han lovte. Han gikk en fantastisk sisteetappe, og gjorde som han ville med Tsjekkia og Frankrike i spurten. Jeg tviler sterkt på om Hellner hadde hatt noe å stille opp hvis Northug hadde fått starte bare 15-20 sekunder bak. Men, det er et lag som skal gå en stafett. Sverige hadde det beste laget og vant fortjent. Derfor sier vi – Grattis Sverige! Det er 22 år siden siste gang Sverige tok OL-gull i skistafett, og det var på tide med et nytt gull. Spesielt hyggelig var det at Anders Södergren fikk et gull.
Oppdatering: Gunde Svan fortsetter med sine sure oppstøt overfor Northug.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Sverige ni hade det bästa laget!!

Anonym sa...

Tack !

Ja, vi var bra idag.

Northug är en fantastisk skidåkare, men idag så slår laget Sverige Norge med hästlängder.

Åh vad det är skönt att vara Svensk idag.

Denna omogna Northugs uttalanden innan varje lopp gör att man vill krossa Norge varje gång :)

Grattos till Silvret, nr:2 i världen, inte illa.

/Svenne Svensk

Kalle sa...

Fantastisk slutsträcka av Northug, men som lag är vi i Sverige bättre just nu. Northug lär dock bli svårslagen i femmilen...

Anonym sa...

Sølv er strålende og sverige var bra ! Men vi må ikke stille med løpere som går på skimerker uten vinner sjanser. På MAdshus eller fisher ville Hjelmeseth knust svensken på 2 etappe.
Peltonen da gitt - det er bare dopa finner som har vunnet noe på de skia !

Mats sa...

Hmm..lite John McEnroe över Nordthug, enastående idrottsman, men sur som en barnunge med trasiga leksaker i sandlådan, herregud väx upp !!!

Anonym sa...

I avdelingen for rettelser, får vi påpeke at Gunde i hvit landslagsdrakt mulig lignet på en "Swan" i sin storhetstid. Men han heter altså Gunde Svan ;-).


http://akesa.files.wordpress.com/ 2009/02/kandisen_skidakare_ny.jpg

Oddbjørn sa...

Siste Anonym: Du har selvfølgelig rett! Beklager feilen, som nå er rettet.