fredag 19. februar 2010

Det glimrer i enda mer i gull!

Gullmedaljene renner inn for Norge. Marit Bjørgen lekte med konkurrentene i skiathlom konkurransen. Hun gjorde akkurat som hun ville, ledet det meste av løpet og hadde full kontroll. Tre norske jenter blant de seks beste. Men idretten er brutal. Kristin Størmer Steira var med hele veien, og hadde bronsen i lomma fem meter fra mål, men gjorde en feil. Hun strakk ikke fram benet slik Kovalcyk gjorde. Dermed ble det på nytt en fjerdeplass til Størmer Steira. I forrige OL ble det tre fjerdeplasser. Det er nesten så en hadde ønsket at gullet til Bjørgen kunne veksles inn i en medalje til Størmer Steira.

Men det er nærliggende å spørre: trener ikke de norske løperne på slike innspurter? Det er faktisk en egen teknikk som må trenes inn for å vinne med den nødvendige skolengden: Hodet tilbake og beinet i full strekk framover, nettopp slik Kovalcyk gjorde, mens Størmer Steira kom med hodet først og krokete ben. Dette har vi sett mange ganger før, og nettopp denne teknikken kan være forskjellen mellom medalje og ingenting.

Svenske Kalla var aldri med i kampen om medaljene, og ble grundig slått. Men Anna Haag var med. Da alle trodde at hun var hektet av, kom hun tilbake like før løperne kom inn på stadion og tok en flott sølvmedalje. Om ikke en sensasjon, så i hvert fall litt overraskende.

2 kommentarer:

magnus sa...

Grattis Norge!!

Unnar verkligen Marit alla guld hon kan få o jag unnar hela Norge så många medaljer som möjligt, så länge ni inte tar dom på våran bekostnad;)

Men idag är jag mer än lycklig, grät faktiskt av glädje när Anna Haag tog silvermedaljen=)

Blir riktigt bitter o besviken när jag i tidigare kommentarer till olika bloggar läst alla dessa svenska kommentarer som klankat ner på Norge o missunnat er medaljer. Blir även djupt besviken när jag ser norska kommentarer på aftonbladet där Sverige hånas.. Va fan våra nationer är ju bröder, vi är dessutom två av ytterst få länder som aldrig haft några stora dopningsfall inom vinteridrott!

Om inte Sverige vinner så finns det inget land jag hejar mer på än Norge, hoppas att majoriteten av ni norrmän har samma tankar om Sverige.

Men hur som helst ett stort grattis, än så länge är Marit drottning i OS!

Oddbjørn sa...

Hei Magnus
Jeg bruker å slette kommentarer med bannord (se ovenfor), men gjør et unntak i ditt tilfelle på grunn av innholdet for øvrig.
Er helt enig med deg. Denne gjensidige hetsingen som drives både i norske og svenske medier er direkte frastøtende. Vi er ikke det noe bedre her i landet, snarere tvert imot. At seriøse journalister vil holde på med dette, er skuffende.
Anna Haags sølv var en strålende prestasjon. Hadde aldri trodd at hun skulle klare å henge med helt inn og sette inn en så god spurt. En meget verdig sølvvinner. Dessuten likte jeg Bjørn Ferrys gull i skiskyting. Han er en flott idrettsmann og en "trevlig kille" med glimt i øyet.