onsdag 17. februar 2010

Snakk om revansj!

Endelig gull til Norge! Marit Bjørgen hadde egentlig ikke tenkt å gå sprinten i OL. Men formen er god, og hun stilte opp. Hun var suveren i prologen, og fortsatte å dominere i kvartfinalen og semifinalen. Finalen ble tøffere, men dette var et løp hun ville vinne! Bjørgen var overlegen i stakingen på oppløpssiden vant et suverent gull. Snakk om fortjent gull, og for en revansj for jenta som har hatt så mye motgang de siste årene! Bare fjerde plass til svenskene.

De norske gutta gjennomførte en solid prolog. Alle kunne se at de hadde ristet av seg depresjonen etter den elendige åpningsdistansen, og vi satt med en bestemt følelse av at i dag hadde de bestemt seg for å revansjere seg. Northug gikk en kontrollert prolog, gikk rolig ut og satte opp farten etter hvert. Det virket overbevisende. Jønsson var favoritt, og da jeg så hvordan han gikk ut i prologen, var det vanskelig å forstå hvem som skulle kunne hamle opp med ham i denne OL-sprinten.

Men de norske sprintgutta Hattestad og Northug knuste Emil Jønsson i semifinalen og slo ut storfavoritten! Finalen ble underlig. Nordmennene lot seg fullstendig overrumple av de to russerne som gikk knallhardt ut, og når et par av nordmennene så ble involvert i kazakstanerens fall, hadde de ingen sjanse til gullet. Men Northug reiste kjerringa og tok bronsen. Northug er på gang. Litt av en nedtur for svenskene, som ikke hadde en eneste mann i finalen. Sterk laginnsats av Norge, som hadde til sammen fem løpere i de to finalene.

Igjen opplever vi en fryktelig arrangørtabbe. I en skarp sving i damesprintløypa hadde arrangørene unnlatt å sikre et meget farlig område. Nettopp der skled favoritten Petra Majdic utfor under oppvarmingen og slo seg kraftig da hun falt langt ned i ei kløft der det var beinhardt. Majdic gjennomførte prologen og klarte å kvalifisere seg. Alle kunne se at hun hadde store smerter, men stilte likevel opp videre, kjempet seg til finalen med et nødskrik. Etter å ha klart bronse, ble hun båret ut av stadion. Bittert for en løper som har vært suverent best de siste årene.

Utur hadde også Anja Persson i utfor. Hun gjorde en stor feil like før mål, falt stygt og mistet antagelig en sølvmedalje. Men som en må si også om den norske snøbrettkjøreren Helene Olafsen, som falt fra en medalje i går - det gjelder å holde seg på bena!

Svenskene gikk på en stjernesmell også i ishockey, der det damelaget tapte hele 13-1 mot Canada.

1 kommentar:

Anonym sa...

Trodde på norsk dubbel i alla fall, men tydligen så var det så tufft att slå Emil när han inte hade en bra dag på jobbet att dom missade OS-medaljer. Good call! :)