torsdag 20. august 2009

Utrolig informativt

VG fortsetter sin informative valgkampdekning. Etter at avisen i detalj har opplyst oss om hvor lang applaus partilederne fikk under talene sine på landsmøtene, opplyses nå vårt sinn om hvilke ord partilederne brukte hyppig i de samme talene. Kristin Halvorsen brukte ordet ”utrolig” 24 ganger i talen sin, får vi vite. Og det var jo opplysende. Ordet sier jo mye om hvilken politikk SV står for, vil sikkert noen mene.

Litt mer innhold er det kanskje i opplysningen om at Dagfinn Høybråten ikke overraskende topper listen når det gjelder ord som ”familie” og ”barn”. Men hvor mye det sier om politikken at Venstre-leder Lars Sponheim er den desidert mest ordrike partilederen, mens Aps Jens Stoltenberg brukte færrest ord da han holdt sin landsmøtetale, kan vel diskuteres.

Blir valgkampdekningen i landets største avis like opplysende i tiden som er igjen fram til valget, har vi utvilsomt alle fått et godt grunnlag for å gjøre vårt valg. Hvis vi ikke da for lengst har falt av lasset av ren utmattelse over all denne tunge kunnskapen som vi overvøses med.

2 kommentarer:

brumlebass sa...

At man ikke i stedet bruker arbeidstiden til å sjekke påstandene politikerne kommer med er helt utrolig.

Anonym sa...

Hei
Det er merkelig at du velger å harselere med Vg her, når de har laget en artikkel om hvilke ord som hyppig blir brukt av partilederne.Personlig synes jeg artikkelen var svært informativ og
ga grunn til ettertanke. For i den sammenheng som artikkelen fremstår, nemlig ved å poengtere hvilke ord som IKKE ble brukt, så forteller det oss absolutt mye om hvilke folk vi har å gjøre med. Du er vel enig i at det blir for enkelt bare å dømme et menneske ut fra hva de sier? Det er ofte mer interessant å se på hva de kunne ha sagt, eller kanskje til og med BURDE ha sagt, men som de glatt glir unna.
Vennligh hilsen AJ