lørdag 15. august 2009

Ønsker og valg

Velgerne vil ha rød-grønn regjering, forteller avisene på grunnlag av en meningsmåling Sentioresearch har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå om hvilket regjeringsalternativ velgerne foretrekker. Men hva hjelper det hvis flertallet av velgerne ikke vil stemme på dem?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får vente å se til valgdagen.. Mange av de som sier at de stemmer borgelig vil nok stemme på det gammle og trygge.

IvarE sa...

Skulle likt å se hvordan spørsmålene var utformet.

Målingen var på oppdrag fra Arbeiderpartiet, i følge de nyhetene jeg så.

Man kan alltid få det svaret man ønsker seg om man stiller spørsmålet på riktig måte...

Anonym sa...

Det gjelder vel hvis det var motsatt reultat også, vel? Jeg mener, de gangene det er "klart flertall" for en borgerlig regjering?

Anonym sa...

En eneste ting som betyr noe i dette valget: Innvandring.

Absolutt alle andre saker er uvesentlig. Hvis vi skal importere en middels norsk by med fattige, kriminelle analfabeter hvert år, hva hjelper det da å snakke om at vi skal løse "fattigdomsproblemet" i Norge?

Det er jo direkte ulogisk. Man løser ikke problemet med å pøse på med problemer. Herregud. Og snart er gratis lunsjen vår over. Hva da?

Helge Rege Gårdsvoll sa...

Jeg har lært at prosentregning er slik at hele befolkningen er 100%.

Når avisene i dag skriver om at 46% av velgerne vil ha rødgrønn regjering, er min forståelse at da vil 54% ha noe annet.

Er det da flertall for rødgrønn regjering?

Anonym sa...

Helge..

Ja, så lenge det det finnes mer enn to alternativ, så kan selvsagt 46% bety et flertall.

I dette tilfellet viser målingen 46% for fortsatt rød-grønn regjering, mens 36% vil ha et borgerlig alternativ.

De gjenværende 18% har kanskje ikke bestemt seg, har ingen mening, eller ønsker et tredje alternativ.

Anonym sa...

Det kule er at på valgdagen vil flertallet stemme på dem. Skulle det mot formodning bli noe mindre enn 50% (av mandatene folkens, ikke stemmene - det er mandatene i stortinget som betyr noe!!) - så vil nok V og Krf heldigvis blokkere for Siv Jensen som statsminister. Sørger disse to partiene for å felle en rødgrønn regjering til fordel for en frp-ledet regjering (for skattelette til de rikeste, kutt i bistand, nekte å hjelpe mennesker i nød, samt å lukke øynene for klimaproblematikken osv..) - DA har V og Krf mistet all troverdighet.
Men heldigvis: Dette skjer ikke! Det er tross alt 75% av norges befolkning som for all del IKKE vil ha frp i regjering. Og takk for det!