torsdag 6. august 2009

Høyre svinger og sliter

Høyre svinger på meningsmålingene. På Norstats måling som ble publisert av NRK i går, fikk partiet en rekordlav oppslutning på bare 11,3 prosent. I dag viser en måling utført av InFacts for VG en oppslutning for partiet på 15 prosent, en framgang på 1,8 prosent i forhold til forrige måling utført av InFact. Vi er vant til at målingene svinger og at de ulike målingsinstituttene har ulike resultater. Men dette var mye.

Muligens avslører sprikene at folk ikke riktig vet hva de skal mene om Høyre. Det er ingen tvil om at Høyre sliter mye med å finne sin plass og sin strategi. Erna Solberg prøver så godt hun kan å markere seg, senest med å utfordre Ap i EU-spørsmålet. Men hun må finne seg i at Frp stjeler showet, bokstavelig talt. Stoltenberg og Siv Jensen er rørende enige på ett punkt, at det er de to som er hovedpersonene ved dette valget. De har en felles interesse av å skape et feilaktig inntrykk av at valget bare dreier seg om Ap og Frp. Jeg synes det er ille at mediene legger opp til at det stort sett er disse to vi skal se og høre i mediedebattene. Jeg merker at jeg allerede blir lei av dem bare ved tanken.

2 kommentarer:

Paul Chaffey sa...

Her tror jeg du er inne på et helt vesentlig poeng, Oddbjørn.

Hele regien legger opp til seks uker med duell mellom Jens og Siv. Og du er neppe alene i Norge om å bli lei av dem og temaene de diskuterer bare etter noen dager. Jeg tror det kan åpne for noen overraskelser underveis i valgkampen. For alle de tre andre borgerlige partiene ligger det en mulighet i å tilføre valgkampen mer luft i form av nye temaer eller innfallsvinker når det blir for klaustrofobisk.

Oddbjørn Evenshaug sa...

Håper at SV også skaper litt "sprett" i valgkampen også jeg da, hvis de slipper til. Sp tror jeg har mindre å bidra med. Utspillet om å sette "tak" på statlige arbeidsplasser i Oslo kan vel ikke akkurat sies å være spesielt lovende.