mandag 17. august 2009

Avgjørelse i kveld?

Fotballen er i sannhet rund. For bare noen dager siden tapte Rosenborg 5-0 mot Molde i cupen. Lørdag vant de komfortabelt 2-0. Riktignok var det mot bunnlaget Bodø-Glimt, men likevel. Bodø-Glimt kjemper for livet, og er sjelden noen kasteball. I forrige serierunde tapte Start 8-1 mot Molde. Så slår Start Fredrikstad 1-0. Men noe heldig, mener Dagbladet. Fredrikstad er nå for alvor i bunnstriden, der også Godset sitter fast. Godset scoret to mål mot Brann i Bergen. Det er sterkt og burde normalt ha gitt poeng. Men ikke mot et lag som har Tippeligaens for tiden beste spiller på laget. Erik Huseklepp spilte en flott landskamp mot Skottland, og fulgte opp med å sikre Brannseier mot Godset. Lillestrøm vant prestisjeoppgjøret mot Vålerenga etter scoring av forsvarskjempen Kippe. Ikke vanskelig å forstå ham når han sier at det var det deiligste målet han har scoret. I neste runde møtes LSK og Godset til sekspoengskamp. Med tapet mot LSK må Vålerenga se nedover på tabellen. Har ikke Martin Andresen vært stresset før, så er han det nå. Det skulle ikke forundre meg om Vif rykker ned.

Odd-spissen Kovacs kom i fokus etter omstridt atferd mot Brann i forrige runde. Hans handling kan avgjort diskuteres, men fasiten er ikke så enkel som bl a publikum i Aalesund mener. De pep mot Kovacs i kampen mot Aalesund. Kovacs svarte på tiltale med å servere lagkameratene to flotte pasninger som ga to mål og seier. For Lyn går alt bare galt. Heller ikke mot Sandefjord gikk det veien. Nå er vel løpet kjørt for Lyn.

I kveld skal Molde møte Viking i Stavanger. Det kan fort bli tap. Rosenborg møter Fredrikstad i neste kamp. Med seier der, kan RBK komme ti poeng foran. Da er serien avgjort når et gjelder gullet. Men – fotballen er rund, lyder floskelen. Hvorfor skulle ikke Fredrikstad bli det første laget som slår RBK i serien i år?

Oppdatering: Det gikk som jeg antydet, Molde tapte mot Viking, som dermed ga RBK en alle tiders sjanse til å sikre seg en ledelse som neppe lar seg ta igjen. Men først må altså Fredrikstad slås - i Fredrikstad. Mitt råtips er at Fredrikstad vinner!

Ingen kommentarer: