søndag 30. august 2009

Nedrykk med kjernesunn trener?

Strømsgodset vant prestisjeoppgjøret mot Odd og sin tidligere trener Dag-Eilev Fagermo og Peter Kovacs, som spilte for Godset så sent som i fjor. To tenåringer med Marcus Pedersen i spissen ordnet opp for Godset. Odd forspilte med dette tapet en mulighet til å ta inn på Molde i kampen om sølvet. Godset ser ut til å kunne slå hvem som helst på Marienlyst, men makter ikke å vinne borte. Hele 21 av 23 poeng er tatt hjemme. En borteseier eller to må antagelig til hvis skal laget overleve i toppdivisjonen. Det skulle ikke forundre meg om den første borteseieren kommer i neste runde mot Molde.

Uavgjort mellom Bodø-Glimt og Aalesund passet naturligvis Godset meget godt. Nå har disse to lagene bare ett poengs ledelse. Fredrikstads tap mot Tromsø skapte sikkert også større glede i Drammen enn i Fredrikstad, der byens stolthet ifølge nyansatt redningsmann er ”mentalt skakkjørt”. Godt da for FFK at de har en trener som tydeligvis mener han er mentalt kjernesunn. Men hva hjelper vel det hvis laget rykker ned?

Resultatene fra denne serierunden gjør nedrykkstriden om mulig enda mer spennende. Ikke våger jeg å si hvem det blir som må gå den tunge veien ned i 1. divisjon, bortsett fra Lyn, som antagelig må vinne de fleste av de gjenstående kampene for å redde plassen.

Viking fortsetter å skuffe. Uavgjort hjemme mot Sandefjord etter tap mot Glimt i forrige runde kan umulig være godt nok for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen. Men med en tabbekeeper som Thomas Myhre i mål, kan de nok glemme topplassering. Den tanken kan Vålerenga knapt ha hatt etter at serien startet. Nedrykk har etter vært blitt en mer realistisk problemstilling. Men med seieren mot Molde lørdag, kan nok Vif og Martin Andresen puste lettet ut.
Oppdatering: Brann vant sekspoengskampen mot Start. Med Odds tap mot Godset, betyr det at Brann har nærmet seg Odd og kan true Skienslagets bronseplass. Time will show!

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Hele 21 av 23 poeng er tatt hjemme." Hvordan er dette mulig? Antall mulige oppnådde poeng må da slik jeg forstår det gå opp i tre? Det er maksimalt mulig å oppnå tre poeng per hjemmekamp, og hvis maks er 23, betyr dette at Godset har spilt 7,67 hjemmejkamper. Jeg antar du mener 24?

Anonym sa...

Til anonym: Hvorfor må antall poeng "gå opp i tre"? Tror du har glemt at det er mulig å spille uavgjort i fotball.. :-) Sist jeg sjekket fikk man visst 1 poeng for en uavgjort kamp... Godset har vunnet 6 kamper og spilt 5 kamper uavgjort... 6x3 pluss 5x1 poeng.. :-)

Hilsen en annen anonym... :-)

Anonym sa...

Stakkar anonym med dårlige regnekunskaper. Hvor lenge grublet han over dette regnestykket før han satte ord på det.

Anonym sa...

... kanskje en ide å lese FØR dere driter dere ut? Anonym sier: ANTALL MULIGE POENG ER 23... Så fremt man kan få 3 poeng pr kamp er det umulig å ende på 23 poeng... ERGO antall mulige poeng MÅ gå opp i 3....

Anonym sa...

Til Siste Anonym

Kanskje på tide å lese hva som står skrevet i teksten over. "Hele 21 av 23 poeng er tatt hjemme". Det betyr at av de 23 poengene som Godset har til nå, er 21 av disse tatt på hjemmebane, noe som betyr at de har spilt to uavgjortkamper borte... Vanskelig å forstå?

Oddbjørn sa...

Som Anonym ovenfor helt korrekt påpeker, refererer tallet 23 selvfølgelig til de poengene Godset faktisk har tatt, ikke til antall poeng de kunne ha tatt. Jfr tabellen, som jeg regner med alle fotballinteresserte leser. Godset har tatt poeng ved å ha vunnet seks kamper hjemme og spilt tre uavgjorte hjemme, samt to uavgjorte borte. Enkelt regnestykke: Det gir i alt 21 poeng hjemme og to poeng borte, i alt 23.

Anonym sa...

Jag har bare lyst og gnåle litt ....

Nicklas